Colecta pentru cei sarmani

De Simona Albinaru
Colecta pentru cei sarmani
Asociaţia Caritas Eparhial Oradea organizează în perioada 10 – 23 decembrie 2012, în Era Shopping Park o colectă de alimente neperisabile pentru familiile şi persoanele sărace din comunitate. Pentru ca şi familiile mai oropsite să se bucure de sărbători fiţi generoşi.

 Voluntarii asociaţiei pot fi întâlniţi pe galeriile din Era Shopping Park, informând persoanele care îşi fac aici cumpărăturile că au posibilitatea de face un gest caritabil, de a dona unul sau mai multe produse către acele familii care nu au ce să pună pe masa de Crăciun.

 Ajutor

La standul Caritas sunt înregistrate toate produsele primite, care mai apoi vor fi distribuite acelor familii sau persoane care au într-adevăr nevoie. Tuturor beneficiarilor asociaţiei li se fac anchete sociale şi se semnează cu toţi un contract de prestări servicii, în care sunt stipulate obligaţiile fiecărei părţi. Scopul intervenţiilor fiind acela de a scoate familia sau persoana din situaţia în care se află şi a o ajuta să redevină independentă.

„Poate că noi, cu un efort nu prea mare, putem să punem deoparte sau să renunţăm la un l de ulei sau la un kg de zahăr. Şi poate ne gândim, „mai mult nu pot” sau „nu e mare lucru”. Însă e mare lucru, pentru acela familii în care adulţii şi-au pierdut locul de muncă şi locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întreţinere un membru bolnav şi toate resursele sunt direcţionate către acesta. E într-adevăr puţin să împarţi 1 litru de ulei sau 1 kg de zahăr la 100 de familii. Dar dacă nu unul ci o sută de oameni renunţă la 1 litru de ulei sau 1 kg de zahăr, alte 100 de familii sărace vor avea aceste produse pe masă”, spune preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Caritas.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !