Colindători samariteni din Jersey

De Alexandru Guiaș
Tinerii britanci i-au colindat pe vârstnici
Tinerii britanci i-au colindat pe vârstnici

Respectând tradiţiile anilor precedenţi, reprezentanţii asociaţiei caritative „Mustard Seed” cu sediul în insula Jersey din Marea Britanie, cu ocazia sărbătorilor de iarnă au vizitat şi în acest an instituţiile Asociaţiei „Caritas Catolica” din Oradea, însoţiţi de şase elevi şi doi profesori de la Liceul Romano-Catolic Beaulieu.

Tinerii englezi au vizitat întâi sediul Caritas de pe şirul Canonicilor, apoi au contribuit la împărţirea mesei calde pentru cei aproximativ 70 de nevoiaşi ai cantinei sociale de pe strada Spartacus.

Elevii, în schimburi de câte doi, au întâmpinat cu puţine vorbe (din cauza limitelor lingvistice) dar cu atât mai multă amabilitate şi zâmbete largi, pe nevoiaşii sosiţi pentru o masă caldă.

Au împărțit mâncare celor nevoiași

După împărţirea hranei, elevii au gustat ei înşişi mâncărurile primite de cei sărmani, şi au fost încântaţi de gusturile preparatelor autohtone, de ciorba de Rădăuţi şi de tăiţeii cu brânză şi slăninuţă prăjită, felul doi fiind privit ca ceva inedit şi exotic, căci la ei nu se găteşte deloc cu brânză.

După masă, elevii de la Beaulieu au vizitat căminele de bătrâni Sf. Elisabeta şi Sf. Martin, unde au îmbucurat inimile vârstnicilor cu frumoase cântece de crăciun. În repertoriul lor, erau cuprinse cântece tradiţionale anglo-saxone, ca „Douăsprezece zile de Crăciun”; „Jingle Bells”; „Rudolf, renul cu nas roşu”.

Pe lângă toate acestea, anul trecut, Mustard Seed a asigurat în mod continuu, costul alimentaţiei zilnice pentru două familii nevoiaşe, cu copii cu dizabilităţi, finanţând totodată şi cumpărarea a 75 de pachete de Moş Nicolae.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !