Colinde şi vetre folclorice de 1 Decembrie

De Cristian Horgoș
Colinde şi vetre folclorice de 1 Decembrie
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Bihor și Parohia Ortodoxădin Husasău de Criș organizează duminică, 1 Decembrie, de la orele 15, la Biserica ortodoxă din Husasău de Criş, Festivalul de colinde „Hristos se naște” ediția a II-a.

Vor concerta corurile de copii al Bisericilor ortodoxe din Husasău şi din Ineu de Criş şi Grupul vocal de la Grădiniţa din Husasău de Criş – Bianca Rișco. Invitate special vor fi solistele de muzică populară Anca Pavel, Aurica Vaida, Ioana Urs, Violeta Gherman şi Adriana Ştiube.

Tot CJCPCT Bihor, dar împreună cu Primăria şi Şcoala din Sânmartin organizează mai organizează oe 1 Decembrie, de la ora 14:30, în Sala de sport a Şcolii din Sânmartin, a doua ediţie a Festivalului de muzică, dans, obiceiuri şi tradiţii populare „Gala Vetre folclorice”.

Gala va reuni formaţii şi solişti afirmaţi în concursurile organizate de CCCPCT Bihor în acest an, precum şi invitaţi speciali.

Vor evolua ansamblurile folclorice „Codrenii Bihorului” din Roşia, „Doina Şteiului” din Ştei, din Căbeşti, „Moşuţ” din Vadu-Crişului, de la Căminele Culturale din Şuncuiuş, Tulca, Mădăras şi Borumblaca, „Dumbrava” din Bălnaca, „Bărdăuţa” din Borod, „Lipka” din Budoi, „Rezgo” din Uileacu de Beiuş şi „Vatra” din Derna, precum şi soliştii Violeta Gherman, Anca Pavel, Adriana Ştiube, Monica Blaga, Andrada Crăciun, Ioana Urs şi Andreea Suciu. Intrările la spectacole sunt libere.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !