Comertul si constructiile, lovite de criza

Comertul si constructiile, lovite de criza
Ramura comerţului şi a construcţiilor au fost cele mai afectate de criza economică. Comerţul este în continuare cea mai atinsă ramură de criza economică.

Conform codului CAEN, cele mai multe suspendări de activitate în primul semestru din acest an au fost înregistrate în domeniul comerţului cu ridicate şi cu amănuntul, reparaţiilor autovehiculelor şi motocicletelor – 3.947 de suspendări. Urmează domeniul construcţiilor cu 1.330 de firme care şi-au suspendat activitatea în acest an şi cel al activităţilor profesionale ştiinţifice şi tehnice cu 1.080 de firme. Industria prelucrătoare este şi ea pe aproape cu 877 de firme suspendate. Dacă avem în vedere dizolvările voluntare de firme, conform CAEN, în primele şase luni din acest an conduce tot comerţul, cu 519 firme dizolvate, urmat de activităţile ştiinţifice şi tehnice cu 158 de dizolvări şi industria prelucrătoare cu 149 dizolvări.

La radieri voluntare de firme, conduce tot activitatea de comeţ, cu 4.339 de societăţi comerciale radiate. Urmează activităţile profesionale ştiinţifice şi tehnice, cu 1.619 firme şi construcţiile cu 1.242 de radieri voluntare.

Scăderi mai mici

Potrivit informaţiilor remise Jurnalului bihorean de către Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), în primele şase luni din acest an au fost înregistrate 11.877 de suspendări de activitate. Aceasta reprezintă o scădere cu circa 72,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când şi-au suspendat activitatea 42.598 de firme. Numărul dizolvărilor voluntare a scăzut, de asemenea, cu 62,5% în perioada ianuarie – iunie 2011, comparativ cu perioada similară din anul 2010. Atunci s-au dizolvat voluntar 5.052 de societăţi comerciale, iar în acest an – 1.894. Radierile voluntare au scăzut în primul semestru din acest an cu 83,8%, faţă de primul semestru din 2010, de la 118.329 radieri voluntare, la nivelul întregii ţări la 19.213 radieri voluntare în acest an. „Trebuie specificat faptul că în cifra de anul trecut au fost cuprinse inclusiv un număr total de 98.847 radieri pentru neexercitarea dreptului de opţiune în una din formele prevăzute de OUG 44/2008 (sancţionată cu radierea din registrul comerţului)”, ne-a comunicat ONRC.

D.B.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !