Concert cu muzică din filme

De Crina Dobocan
Todor Albert, alături de maestrul Ionescu Galaţi
Todor Albert, alături de maestrul Ionescu Galaţi
Concertul a devenit o tradiţie pentru Filarmonica de Stat din Oradea.


Filarmonica de Stat din Oradea îşi încheie stagiunea joi, 25 iunie, cu un concert de muzică din filme. Programul va începe la ora 19:00 şi cuprinde titluri celebre, din perioada ultimelor cinci decenii a artei filmografice universale: Superman, New York, New York, Star Wars, Gladiator, A Man and a Woman, The Typewriter, Masquerade, Love Story, The Tall Blond Man with One Black Shoe, My Way, The Sound of Music. Datorită aprecierii deosebite de care se bucură din partea publicului, evenimentul va fi reluat şi vineri, 26 iunie, de la ora 19:00.

Dirijorul invitat este Ilarion Ionescu-Galați. Numit de critica de specialitate „omul-orchestră”, „dirijorul pictor”, „un prinţ al baghetei” – indiscutabil este unul din cei mai de seamă dirijori şi interpreţi români, cunoscut şi recunoscut pentru meritele sale în domeniul muzicii, valori pe care le-a transmis publicului ascultător în timpul unei cariere de peste cinci decenii.

Formarea sa artistică s-a realizat la şcoala unor mari maeştri ai baghetei, precum Iosif Conta, Emanuel Elenescu şi Mircea Basarab, apoi la Paris cu Charles Münch şi Pierre Dervaux, continuând prin cursurile de perfecţionare la New York cu Leopold Stokowski şi la Philadelphia „Curtis Institute” cu Eugene Ormandy. I s-a deschis astfel o carieră muzicală internaţională pe trei continente, de-a lungul căreia ar fi greu de enumerat nu numai ţările, dar şi numele orchestrelor şi soliştilor de prestigiu, alături de care a avut ocazia să lucreze.

În paralel, s-a dedicat timp de mai bine de treizeci de ani Filarmonicii din Braşov, în calitate de dirijor permanent şi a realizat nenumărate concerte alături de toate orchestrele din ţară.

„Ne mândrim că maestrul Galaţi este şi un vechi prieten al publicului orădean şi un mult apreciat oaspete al orchestrei filarmonicii noastre”, a declarat Todor Albert, directorul Filarmonicii de Stat din Oradea.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !