Concert pascal la Liceul de Arte

De Cristian Horgoș
Muzică şi icoane la Concertul pascal
Muzică şi icoane la Concertul pascal
Liceul de Arte Oradea a reunit miercuri toate clasele sale de muzică pentru un Concert Pascal.

Primii pe scenă au urcat cei mai mici artişti, din clasele I –IV, care au recitat poezii religioase, au expus icoane pe sticlă sub coordonarea profesoarelor Bunica Valeria și Mare Florica şi au încântat auditoriul cu piesele interpretate de corul „Angelicus”, dirijat de prof. Midoschi Narcisa şi acompaniat la pian de prof. Medveesy Monika.

Corul „Giocoso” al claselor V – VIII, dirijat de prof. Nicoleta Ţâmpu, a fost răsplătit de public cu aplauze susţinute, care au arătat frumuseţea interpretării pieselor religioase de către micii muzicieni.

Vestea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos a fost întotdeauna sărbătorită în satul românesc. De aceea, şi în acest spectacol pascal, spiritul satului românesc şi muzica sa – de data aceasta religioasă – a fost prezent prin pricesnele interpretate de elevele Sabău Gabriela, Buzle Roxana,Oros Andrada, Martin Mădălina şi Mihalca Roxana de la clasa de canto popular a profesoare Aurica Bonţu, profesor corepetitor fiind Lucian Florin Bonţu.

„Un alt moment special din spectacol a fost oferit de Corul «Ariston» al claselor IX – XII, dirijat de prof. Arnold Schneider, cu interpretarea deosebită a rugăciunii Tatăl nostru”. Finalul a fost unul cu adevărat înălţător, deoarece întreaga audienţă, împreună cu corul „Ariston” a cântat troparul Învierii: „Hristos a înviat din morţi cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le!”.

Întregul concert a fost o dovadă în plus pentru aprecierea talentului tuturor elevilor implicaţi, care prin multe ore de studiu se dedică de mici artei, şi care în astfel de momente înălţătoare merită din plin aplauzele noastre, asemeni instituţiei care îi formează – unică în peisajul bihorean”, mai transmite prof. Mihaela Costea.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !