Concert traditional de colinde

De Veronica Bursaşiu
Concert traditional de colinde
De 16 ani, în prima zi de Crăciun, toate confesiunile susţin împreună un concert de colinde, în centrul comunei.

„Naşterea lui Iisus Hristos în ieslea din Bethleem este pentru noi un mare prilej de bucurie sufletească. Această zi reprezintă îndeplinirea făgăduinţelor lui Dumnezeu cu privire la mântuirea noastră”, spune Ioan Hasas, viceprimarul comunei Vadu Crişului. În localitate, în fiecare an, în prima zi de Crăciun, credincioşii tuturor cultelor sărbătoresc împreună acest eveniment.

În Vadu Crişului, trăiesc împreună 4096 de suflete, români, maghiari şi romi într-o comuniune bazată pe înţelegere şi respect reciproc.Sărbatoarea Naşterii Domnului Iisus Hristos a dat naştere la diverse tradiţii crestine cu elemente specifice fiecărei etnii şi confesiuni religioase. „În prima zi de Crăciun la Vadu Crisului a devenit deja tradiţie, de 16 ani, ca membrii tuturor confesiunilor religioase să susţină împreună un concert de colinde. Concertul tradiţional organizat de Primărie s-a desfăşurat în centrul comunei cum se întâmplă de obicei. La ieşirea din biserici, în jurul orei 12,30, cetăţenii din comună, cu mic cu mare, au umplut parcarea din faţa Primăriei în aşteptarea evenimentului. Într-o atmosferă de sărbătoare, concertul a început cu colinde interpretate de membrii bisericii baptiste, una în limba maghiară şi una în limba română după care au urmat, în ordine, grupuri de colindători aparţinând confesiunilor: ortodoxă, penticostala, greco-catolică şi reformată. În încheiere, la rugămintea primarului Dorel Cosma, toţi cei prezenti la eveniment, un impresionant cor de aproximativ 400 de persoane, ca simbol al toleranţei şi bunei convieţuiri, a cântat «O, ce veste minunată»”, a spus viceprimarul Hasas. În încheiere, toţi copiii au primit pachete cu dulciuri.

Vadu Crisului este, deasemenea, printre puţinele localităţi din judeţ unde s-a menţinut şi traditia organizării Balului de Crăciun, la care participă atât români, cât şi maghiari.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !