Concertele din Oradea se muta din Piata Unirii in Piata 100/Ocska!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
60Comentarii
Concertele din Oradea se muta din Piata Unirii in Piata 100/Ocska!
Directorul ADP, Liviu Andrica, are ambiția de a găzdui si/sau organiza pe betonul si asfaltul Pietei 100 evenimente de masa, pe care fragilele dale din Piata Unirii nu le pot suporta: concerte, expoziții, drag-race!

Cu Piața Unirii prea fragilă, cu o Cetate neîncăpătoare, edilii propun noua Piață 100/Ocska de pe Centură pentru evenimentele de masă din Oradea! Cum vă place?

Din 3 noiembrie

Noua Piață Obor de pe Centura Oradiei a costat 2 milioane de euro din bugetul local. Piața 100 va fi funcțională începând cu sâmbătă, 3 noiembrie, anunță directorul ADP Oradea.

Uriasul “cazan” de vizavi de cartierul Europa se intinde pe 8,3 ha, cu 3 ha mai multe decat actuala piata auto si de vechituri. Suprafață pentru auto creste cu 35%, cea pentru micii comercianți cu circa 30%. Sunt amenajate 1.350 de locuri pentru mașinile scoase la vânzare și 1.830 de locuri pentru vânzarea de antichități, haine și alte obiecte. Directorul Liviu Andrica promită că micii comercinați nu vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar, pentru a avea acces în piață. Însă vor fi obligați să-și ia mese pliante. “La finalul zilei, piața va trebui să rămână goală, curată, comercianții având o oră la dispoziție după terminarea programului, pentru a-și aduna mesele și a face curățenie”, cere directorul ADP, Liviu Andrica.

Două din cele trei “barăci” construite pe structură ușoară în Piața 100 s-au închiriat deja către comercianți, informează Andrica. Spațiile rămase vor fi licitate. Sunt 32 de chioșcuri, fiecare cu 54 mp, iar fiecare tronson are în capăt toalete. Aceste clădiri sunt construite pe structură ușoară, din tablă, vată minerală, rigips și la toalete cărămidă.

Parcare în față

Piața 100 are propria sa parcare, iar intrarea și ieșirea din piață se va realiza pe trei porți, înspre sensul giratoriu de pe Centură, de lângă cartierul Europa. Potrivit ADP, parcarea pieței are 614 locuri pentru autoturisme și 14 locuri pentru microbuze. În perspectivă, aceasta va fi utilă și pentru viitoarea sală polivalentă, ce se va ridica pe locul vechii Piețe Obor/Ocska.

Programul de funcționare va fi, pentru zona auto, de luni până vineri, între orele 8 – 18, duminică între orele 6 – 18. Pentru bazar, sâmbătă și duminică, între orele 6 – 17. Casieria va fi deschisă zilnic, între orele 9 și 18, iar sâmbătă și duminică în intervalul orar 6 – 17. Micilor comercianți nu li se va permite accesul în piață fără să își achite locul, în prealabil.

Autobuze de transfer spre Piața 100

Pietonii vor putea ajunge în Piața 100 cu autobuzele OTL, închiriate de ADP de la societatea de transport local. Acestea vor naveta între vechea Piață Obor – pe locul căreia se va construi noua sală polivalentă – și noua locație, de vizavi de Cartierul Europa, pe Centură. Acestea vor circula sâmbătă și duminică, cu o frecvență de 20 de minute, de la ora 8 la ora 14. “Frecvența va fi ajustată în funcție de cererea comercianților și a clienților noii piețe”, transmite ADP.60Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor