Concurs de idei pentru statuia Reginei Maria

Statuia Reginei din perioada interbelică
Statuia Reginei din perioada interbelică
Artiştii vor putea depune machetele de gips până la finele verii. Statuia va fi dezvelită la anul.

Primăria Oradea în parteneriat cu Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Bihor şi Muzeul Ţării Crişurilor, organizează un concurs de idei cu premii, a cărui scop este alegerea unei lucrări/proiect, care va sta la baza realizării unei statui reprezentând-o pe Regina Maria, statuie care va fi amplasată în Piaţa Ferdinand. O altă statuie a Reginei Maria a mai fost găzduită de această piaţă – ce poartă numele soţului Reginei Maria – în perioada interbelică.

Piaţa Ferdinand are două zone verzi, una în faţa Teatrului (unde se găseşte bustul lui Szigligeti Ede, realizat din bronz, amplasat pe un soclu de piatră şi având o înălţime totală de 3,78 m) şi una în formă de triunghi dreptunghic cu ipotenuza adiacentă străzii Republicii, acesta fiind şi zona destinată amplasării statuii reprezentând-o pe Regina Maria, se arată într-un comunicat trimis de Biroul de Presă al Primăriei.

Se dau premii

Vor fi premiate soluţiile aflate pe primele trei locuri: premiul I – 2000 Euro, premiul II 1500 Euro şi premiul III – 1000 Euro. Premiile vor fi impozitate conform prevederilor Codului Fiscal.

Lucrările se pot depune până la 1 septembrie la camera 23 (Centrul de relaţii cu publicul – parter Primăria Oradea). Rezultatul concursului se va anunţa pe 1 octombrie 2011. Concurenţii vor trebui să prezinte macheta statuii în gips, la dimensiunea de 1,20 m şi portreul 1/1 tot în gips.

Termenul de finalizare a turnării în bronz şi realizării soclului pentru amplasare este prevăzut pentru 1 mai 2012, iar inaugurarea statuii este prevăzută pentru 23 mai 2012, la împlinirea a 93 de ani de la ziua vizitei familiei regale în Oradea anului 1919.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !