Concurs international de roboti mobili la Oradea

Concurs international de roboti mobili la Oradea
În concurs s-au înscris 20 de echipe din Oradea, Bucureşti, Timişoara şi Debreţin.

 Departamentul de Mecatronică din cadrul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică a organizat sâmbătă, 31 martie, la Biblioteca Universităţii din Oradea concursul internaţional de roboţi mobili.

Competiţia, ajunsă la a III-a ediţie, a adunat la start 20 echipe de la Universitatea Politehnica Bucureşti, Universitatea „Traian Vuia” din Timişoara, Universitatea din Debrecen, Universitatea din Oradea şi Liceul Teoretic „Don Orione” din Oradea.

 Viteză şi precizie

Universitatea din Oradea fost reprezentată în concurs de şapte echipe (de la specializările de Robotică şi Calculatoare). Membrii celor şapte echipe şi-au prezenta roboţii în holul Bibliotecii Universităţii.

În cadrul concursului, echipe de maximum doi participanţi, au creat un robot autonom capabil să urmeze un contur închis. Au existat două trasee: unul de viteză şi unul de complexitate mare. Cel mai bun timp de pe fiecare traseu a fost luat în considerare. Echipa cu cel mai mic timp a fost desemnată câştigătoare. De asemenea, s-a ţinut cont şi de precizie.

„Departamentul nostru s-a implicat activ în acest gen de activităţi, extrem de educative pentru studenţi”, a precizat prof. univ. dr. Radu Cătălin Ţarcă, directorul Departamentului de Mecatronică al Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică.

C.D0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !