Condiţii mai bune de alimentaţie publică în Obor

De Dan Birta
Reactualizat la:
1Comentariu
Chioşcurile de alimentaţie publică au fost modernizate
Chioşcurile de alimentaţie publică au fost modernizate
În Piaţa Obor au fost construite 23 de spaţii de alimentaţie publică moderne.

Orădenii care se duc duminică de duminică la Ockska Piac (Piaţa Obor) doar pentru a servi mici, langoşi sau grătare, o vor putea face în condiţii mai bune. „Gustul micilor serviţi la Ocska nu se compară cu cei serviţi la restaurant sau făcuţi acasă. Atmosfera din Obor este cu totul deosebită”, ne-a declarat Teodor Şandor, unul dintre orădenii care se duce în fiecare weekend la Obor.

Spaţii noi

Liviu Andrica, directorul general al Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea, a prezentat miercuri – 4 noiembrie, noile spaţii de alimentaţie publică din Piaţa Obor. „Pentru a asigura condiţii cât mai bune desfăşurării activităţilor comerciale în Piaţa Obor am continuat seria de investiţii şi modernizare prin demolarea chioşcurilor vechi şi construirea a 23 de chioşcuri de alimentaţie publică”, a precizat Liviu Andrica. Acesta a adăugat că lucrarea era necesară deoarece chioşcurile vechi aveau un aspect dezordonat, fiecare fiind conceput şi executat în alt stil, neavând un aspect unitar. „Noua construcţie are o suprafaţă de 1.220 mp şi cuprinde trei corpuri de clădiri compartimentate astfel: primele două corpuri au fiscare câte nouă chioşcuri, ultimul corp are cinci chioşcuri”, a informat directorul general al ADP Oradea.

edit

Construcţia chioşcurilor este realizată din structură metalică cu tablă cutată la pereţi şi ţiglă metalică profilată la acoperiş. Fiecare chioşc are o suprafaţă de 54 mp şi o înălţime de 4 m. Geamurile au deschidere pe orizontală, astfel încât să rezulte spaţiu de servire la tejghea. Uşile şi geamurile se închid cu rolete la exterior. Toate chioşcurile sunt alimentate cu apă şi curent şi echipate conform activităţilor specifice. „Valoarea investiţiei este de 433.200 de lei plus TVA şi s-a realizat din surse proprii”, a explicat Liviu Andrica.Chiriaşii sunt moţumiţi de noile condiţii. „Nu există termen de comparaţie cu condiţiile pe care le avem înainte. Suntem foarte mulţumiţi”, a declarat Irina Viteazu, administratorul uneia dintre firmele de alimentaţie publică din noile spaţii.

Cort cu module

Pe de altă parte, şeful ADP Oradea a anunţat închirierea de module în incinta cortului, în suprafaţă de 1.500 mp, care a fost utilizat pentru piaţa de legume-fructe din Rogerius. Modulele au suprafaţa de 15 mp, iar chiria lunară este de 16 lei/mp. Deja au fost închiriate 50 de module din 60 disponibile. „Într-un an şi jumătate vom amortiza cheltuiala făcută cu achiziţionarea cortului, în valoare de 80.000 de euro”, a explicat Liviu Andrica.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor