Condiţii optime pentru animale

Condiţii optime pentru animale
În perioadele caniculare proprietarii de animale trebuie să respecte anumite reguli.

Proprietarii şi deţinătorii de animale au obligaţia de a respecta măsurile pentru a asigura protecţia şi bunăstarea animalelor şi de a evita apariţia stresului termic asociat perioadei de vară, adesea cu temperaturi caniculare, informează ANSVSA.

Potrivit informaţiilor prezentate de instituţie, în zilele canculare fermierii şi proprietarii de animale trebuie să aibă în vedere asigurarea unui adapost corespunzator pentru animale, asigurarea unor cantităţi suficiente de apă şi furaje corespunzatoare cantitativ, existenţa stocurilor de apă şi furaje.

În caz de caniculă, animalele folosite pentru tracţiune sau alte activităţi de povară nu vor fi exploatate în intervalul de timp 12.00 – 18.00, dacă temperatura exterioară, la umbră depăşeşte 25ºC.

La orice modificare suspectă a stării de sănătate a animalelor precum şi la apariţia unor modificări comportamentale, deţinătorul are obligaţia ca pe lângă măsurile enumerate mai sus, să anunţe urgent medicul veterinar responsabil de supravegherea statusului de sănătate al animalelor din localitatea respectivă.

Şi administraţiile locale pe teritoriul cărora există animale în transhumanţă, trebuie să cunoască situaţia reală şi să informeze deţinătorii de animale despre fenomenele prognozate.

Consiliile locale şi fermierii trebuie să se asigure că există posibilităţi de colectare şi neutralizare a deşeurilor animaliere dar şi asigurarea unor locuri prestabilite pentru retragerea animalelor în cazuri excepţionale.

La târg

În cazul comercializării animalelor în târguri, acestea trebuie să se asigure că padocurile unde sunt ţinute animalele în vederea comercializării trebuie să fie suficient de spaţioase pentru a asigura libertatea de mişcare minimă necesară animalelor cazate şi trebuie să fie prevăzute cu zone de adăpostire umbrite.

Cel mai mare risc pentru animale pe timp de caniculă este lipsa apei, care duce la deshidratarea animalului şi poate provoca suferinţa şi chiar moarte.

Pentru a reduce acest risc trebuie să se acorde prioritate animalelor care nu au acces la sursele de apă de orice fel.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !