Consiliul Judetean Bihor ar cumpăra Centrul Cighid de la moştenitori

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
1Comentariu
Castelul de la Cighid Foto: batar.bihor.ro
Castelul de la Cighid Foto: batar.bihor.ro
Consiliul Judeţean a comandat din nou evaluarea imobilului care găzduieşte CRRPH Cighid.


Pe ordinea de zi a şedinţei de mâine a Consiliului Judeţean (CJ) Bihor figurează două puncte privind soarta imobilului care găzduieşte Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap (CRRPH) Cighid. Astfel, pe de o parte, consilierii judeţeni vor vota pentru însuşirea răspunsului la interogatoriul adresat pârâtului judeţul Bihor, în dosarul deschis la Judecătoria Salonta de moştenitorii Tisza Gheorghe şi Tisza Coloman.

Iar pe de altă parte, se va dezbate şi vota proiectul de hotărâre privind însuşirea raportului de evaluare a imobilului reprezentând Castel şi teren aferent (32.060 mp), situat în comuna Ciumeghiu, localitatea Cighid. Raportul de evaluare a fost înregistrat pe 18 mai de Consiliul Judeţean Bihor, în vederea cumpărării imobilului pentru funcţionarea CRRPH Cighid.

În acest sens, notăm că la termenul din 25 martie, CJ Bihor a formulat la Judecătoria Salonta o cerere de amânare în vederea stingerii litigiului pe cale amiabilă. Iar judecătorii au stabilit următoarea înfăţişare pe 9 septembrie.

Vor vânzare, nu chirie

În proiectul de hotărâre nr. 390 din 16.01.2015 privind aprobarea efectuării evaluării imobilului închiriat pentru CRRPH Cighid, executivul Consiliului Judeţean a expus o serie de motive:

Astfel, printr-o adresă din 15 decembrie 2014, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Bihor a solicitat prelungirea cu un an a contractului de închiriere cu locatorii Tisza Gheorghe şi Tisza Coloman Ștefan, precizând faptul că pentru desfăşurarea activităţii CRRPH Cighid nu sunt alte locaţii disponibile.

Pe de altă parte, proprietarii imobilului de la Cighid au precizat în scris că nu sunt de acord cu prelungirea duratei contractului de închiriere a cărui durată a expirat la data de 31 decembrie 2014 dar şi-au manifestat verbal dorința de a discuta direct cu reprezentanți ai CJ Bihor aspectele ce țin de achiziționarea proprietății de la Cighid.

Aceasta în condiţiile în care, pe 3 decembrie 2012, Tisza Gheorghe a răspuns invitaţiei CJ Bihor şi şi-a prezentat verbal disponibilitatea de a vinde imobilul la preţul de 800.000 de euro. La rândul ei, DGASPC Bihor a analizat oferta propusă de proprietari şi a estimat că realizarea unei noi construcţii pentru CRRPH ar costa în jur de 900.000 de euro.

Mai notăm că începând din anul 2003, CJ Bihor achită o chirie lunară de 1.000 de euro către proprietarii Tisza Gheorghe şi Tisza Coloman.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor