Consiliul Judeţean lansează harta turistică GIS a Bihorului

"E greu să pui un punct pe hartă, care să corespundă realităţii."-Gheorghe Nedelcu
"E greu să pui un punct pe hartă, care să corespundă realităţii."-Gheorghe Nedelcu
Consiliul Judeţean se înnoieşte şi va pune la dispoziţie publicului, pe site, o hartă complexă cu atracţiile turistice din judeţ.

Promovarea turismului prin hărţi dinamice, inteligente, de tip GIS (Geographic Information System) şi modernizarea preconizată a portalului judeţului Bihor – Consiliul Judeţean. Acestea au fost subiectele la „GIS Day” – ziua în care, pe toate meridianele se promovează oportunitatea folosirii hărţilor GIS – adevărate baze de date configurate în plan cartografic, 2D sau 3D.

Ce conţine ?

Harta turistică a judeţului Bihor, în format GIS, va fi disponibilă de săptămâna viitoare, pe portalul judeţului Bihor – www.cjbihor.ro, anunţă Anca Dodescu, administratorul public al Consiliului Judeţean.

„Această hartă va fi, practic, ca un atlas. Hărţile GIS presupun imagini satelitare, se folosesc ortofotoplanuri, iar, mai nou, drone”, precizează universitarul Liviu Bucur. Harta turistică a judeţului va conţine toate atracţiile turistice din Bihor. „Conţine peste 2.000 de puncte de atracţie turistică şi a fost realizată cu ajutorul studenţilor de la Geografie.

Sunt 340 de hoteluri şi pensiuni indicate pe hartă, peste 1.000 de biserici şi 125 biserici de lemn. De asemenea, apar 74 de peşteri, din care şase sunt amenajate pentru vizitare. Sunt identificate şi rezervaţiile naturale, chei, izbuce, avene”, arată Gheorghe Nedelcu, specialist GIS de la Consiliul Judeţean.

Acesta se plânge de lipsa de colaborare din partea instituţiilor Statului Român, în goana sa după informaţii ce merită transpuse pe o hartă GIS. „Acum se exagerează până la paroxism cu secretul, inclusiv la Direcţia Judeţeană de Statistică. Cel mai greu e să pui un punct pe hartă, care să corespundă realităţii”, relatează Nedelcu. Acesta este nemulţumit că, în loc ca mai multe instituţii să pună umărul laolaltă pentru hărţi GIS exhaustive, care să ajute Bihorul în toate domeniile, „de regulă, chestiile astea sunt făcute printre picături”.

Harta turistică a Bihorului va conţine inclusiv staţiile de carburanţi din judeţ. Va exista şi o hartă a zonelor viticole, situate în jumătatea nordică a judeţului. Harta turistică GIS a Bihorului va fi disponibilă pe www.cjbihor.ro1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor