Constructori bihoreni pentru două tronsoane ale autostrăzii Borș – Suplacu de Barcău

De Costel Demian
Reactualizat la:
16Comentarii
Constructori bihoreni pentru două tronsoane ale autostrăzii Borș – Suplacu de Barcău
© FOTO: Asociatia ProInfrastructura
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Române a atribuit contractele de proiectare și execuție pentru două din cele trei tronsoane ale autostrăzii Borș – Suplacu de Barcău, respectiv subsecțiunea Chiribiș – Biharia și subsecțiunea Biharia – Borș.

Cele două tronsoane au fost atribuite unei asocieri din care fac parte trei firme bihorene, o firmă din București și una din Slovacia. „În urma evaluării ofertelor depuse pentru cele două tronsoane, Asocierii TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL i-au fost atribuite cele 2 loturi între Chiribiș și Borș, distanța totală având o lungime de 33,9 km”, transmite Prefectura Bihor.

Doi ani termen de execuție

Valoarea totală a celor două loturi este de 98 milioane Euro fără TVA cu finanțare de la bugetul de stat, având un termen realizare a contractului de 24 de luni pentru tronsonul Chiribiș – Biharia, respectiv 19 luni pentru tronsonul Biharia – Borș.

Potrivit CNAIR, ofertantul câștigător a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

„Procesul de semnare a celor 2 contracte va putea fi inițiat numai după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva rezultatului procedurii, CNAIR SA va trebui să aștepte soluționarea acestora în vederea inițierii procesului de semnare a contractelor”, informează Prefectura Bihor.

Urmează lotul trei

Referitor la ultimul tronson al autostrăzii Borș – Suplacu de Barcău, autoritățile transmit că procedura de licitație se află în faza evaluării ofertelor depuse și că în perioada următoare va fi desemnat câștigătorul.

Pentru singurul lot neatribuit, Suplacu de Barcău – Chiribiș (26,35 km), au fost depuse următoarele oferte:

1. Asocierea CONSTRUCTII SA – HIDROELEKTRA NISKOGRADNJA D.D.
2. NUROL INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI
3. Asocierea OLIVIERI COSTRUTTORI SRL – IMPRESA DI COSTRUZIONI ING. E. MANTOVANI S.p.A – DE SANCTIS COSTRUZIONI S.p.A.
4. Asocierea TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – DRUMURI BIHOR SA – DRUM ASFALT SRL – EAST WATER DRILLINGS SRL
5. VIAROAD SRL

Reamintim că la finalul lunii septembrie au fost inaugurați 9,6 kilometri de autostradă între Oradea și Cluj.

„Autostrada muzeu” dintre Gilău și Nădășelu a fost deschisă circulației rutiere. Tronsonul a fost terminat încă din noiembrie 2017, însă nu a putut fi deschis circulației din cauza că podul peste Someș nu era finalizat. Astfel, tronsonul de 766 de metri, dintre care 320 m reprezintă podul, a fos...16Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor