Consultanţă pentru ajutor de minimis la CCI Bihor

De Dan Birta
Consultanţă pentru ajutor de minimis la CCI Bihor
Camera de Comerţ şi Industrie Bihor oferă consultanţă gratuită IMM-urilor pentru ajutorul de minimis.

Firmele interesate de ajutorul de minimis oferit de stat trebuie să se grăbească. Termenul limită pentru înscrierea online este 24 ianuarie 2014. Bugetul maxim al schemei de ajutor de minimis este de 500 milioane lei, din care 250 milioane lei aferente anului fiscal 2014 şi 250 milioane lei aferente anului fiscal 2015.

Ajutorul se acordă sub formă de sume nerambursabile, în procent de 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile aprobate spre finanţare, în limita echivalentului în lei a valorii maxime de 100.000 euro.

Eligibilitate

Pentru a beneficia de ajutorul de minims, agenţii economici trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând trebuie să fie încadraţi la IMM-uri şi să aibă sediul în România. La data completării online a formularului trebui să aibă cel puţin un an de la înfiinţare. De asemenea, agentul economic trebuie să prezinte planul de investiţii pentru care se solicită finanţarea, cu evidenţierea cheltuielilor eligibile.

O altă condiţie importantă este să nu înregistreze debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat şi ale bugetelor locale.

În vederea înscrierii, solicitanţii trebuie să se înregistreze cu user şi parolă pe site-ul AIPPIMM. Procedura de completare a Formularului de înscriere online se va desfăşura în perioada 15.01.2014 (ora 10:00) – 24.01.2014 (ora 20:00). Autoritatea de management informează că data şi ora completării formularului nu influenţează ordinea punctajului. Agenţii economici care doresc consultanţă pot apela la Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Bihor, care oferă informaţii gratuite, în parteneriat cu SC Tild Consulting SRL.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !