Continua campania medicala

De Otilia Șandor
Continua campania medicala
Peste 800 de bihoreni au beneficiat de consultaţii gratuite, într-o campanie medicală.

Campania de consultaţii gratuite la 13 specialităţi medicale demarată în iulie la Centrul Medical Pelican Nufărul se prelungeşte şi în această lună, dar şi în septembrie.

Cifrele contabilizate pe serviciile oferite în cadrul campaniei în luna iulie a.c. indică faptul că peste 800 de asiguraţi au beneficiat de consultaţii gratuite la medicină internă sau oftalmologie, gastroenterologie, ORL, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, ortopedie, neurologie, urologie, psihiatrie, endocrinologie, dermatologie ori boli infecţioase.

Cea mai mare adresabilitate a fost la cabinetul de oftalmologie unde luna trecută s-au efectuat, în cadrul campaniei 212 consultaţii. Pe locul doi, dacă s-ar concepe un top al celor mai solicitate consultaţii, a fost neurologia, unde 140 de oameni au cerut şi au beneficiat de consultaţie gratuită. Pe locul trei este cabinetul de ORL, cu 94 de consultaţii, urmat de ginecologie, unde 84 de oameni au fost consultaţi. Şi celelalte specialităţi medicale au fost căutate de bihoreni: ortopedia (77 de consultaţii), endocrinologia şi dermotalogia (fiecare cu câte 54 de consultaţii) etc.

Cele mai frecvente diagnostice depistate în cadrul campaniei, la cel mai solicitat cabinet (oftalmologie) au fost vicii de refractie, afecţiuni acute (conjunctivite, cheratoconjunctivite) precum şi afecţiuni cronice (cataracte, glaucom, retinopatii de diferite etiologii, degenerescenţe maculare). Şi la neurologie s-au conturat câteva afecţiuni predominante printre solicitanţi. Mulţi dintre ei au fost diagnosticaţi cu nevralgii, spondilodiscartorză cervicală şi dorsală cu radiculagii, tulburări anxioase medii, boala Parkinson, vertij poziţional benign, accident vascular cu semipareză, epilepsie cu crize convulsive.

Cei care doresc să îşi vadă de sănătate (să beneficieze de consultaţie gratuită) pot în continuare beneficia aici de campanie, pe bază de bilet de trimitere de la medicul de familie şi programare la tel.: 0259.444.444.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !