Controale în domeniul panificaţiei

De Simona Albinaru
Controale în domeniul panificaţiei
Nouă angajatori din domeniul depozitării şi comercializării produselor cerealiere şi a produselor de panificaţie au fost controlaţi de curând de către inspectorii ITM Bihor.

Neregulile nu au contenit să apară fiind sancţionaţi cinci angajatori, valoarea totală a amenzilor aplicate ridicându-se la 41.500 lei. De asemenea, au fost identificaţi trei angajatori care practicau muncă fără forme legale de angajare. În timpul controalelor au fost depistate patru persoane care lucrau fără forme legale de angajare. În acest sens a fost aplicată o amendă în valoare de 40.000 lei”, a precizat inspectorul şef, Marius Rotar.

Pentru remedierea deficienţelor constatate fiind dispuse un număr de 18 măsuri. Acestea se referă la neîncheierea contractelor individuale de muncă şi nerespectarea prevederilor legale cu privire la timpul de muncă şi timpul de odihnă.

Sănătate şi securitate

O altă acţiune desfăşurată de curând de inspectorii ITM Bihor este cea în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri în activităţile prevăzute la art.11 din Legea nr.52/20111, cu modificările şi completările ulterioare.

Pe linia relaţiilor de muncă, din cei 16 beneficiari controlaţi au fost sancţionaţi un număr de 9 beneficiari, fiind aplicate amenzi în valoare de 69.500 lei şi 12 avertismente.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !