Controale în domeniul SSM

De Simona Albinaru
Marius Rotar
Marius Rotar
Inspecţia Muncii împreună cu Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor verifică respectarea cerinţelor legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă în cadrul Campaniei privind organizarea activităţii de intervenţie şi salvare în unităţi industriale cu potenţial pericol de emisii de gaze, vapori şi pulberi toxice, asfixiante, inflamabile sau explozive.

Campania are ca obiectiv stabilirea măsurilor care se impun a fi luate pentru respectarea de către angajatori şi lucrători a cerinţelor de sănătate şi securitate în muncă, în vederea prevenirii producerii accidentelor de muncă şi a îmbolnăvirilor profesionale datorate emisiilor de gaze toxice şi/sau explozive, pe de o parte şi conştientizarea angajatorilor şi lucrătorilor cu privire la necesitatea aplicării şi respectării cerinţelor legale din domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, pe de altă parte.

Pentru a diminua efectele negative privind sănătate şi securitate lucrătorilor în caz de incendiu sau explozie, din cauza aprinderii substanţelor inflamabile, ori efectele fizice dăunătoare care decurg din prezenţa substanţelor chimice instabile sau a amestecurilor de substanţe, se impune existenţa staţiilor de intervenţie şi salvare, dotate corespunzător şi deservite de personal instruit şi autorizat corespunzător.

„În perioada 01 iulie – 14 august 2014, inspectorii de muncă vor vizita agenţii economici în unităţi industriale cu potenţial pericol de emisii de gaze, vapori şi pulberi toxice, asfixiante, inflamabile sau explozive pentru verificarea respectării cerinţelor legale”, a precizat inspectorul şef al ITM Bihor, Marius Rotar.

De asemenea, în perioada 01 – 17 octombrie 2014 se va efectua verificarea realizării măsurilor dispuse, urmată de o analiză a datelor obţinute şi informarea angajatorilor întro şedinţă privitor la propunerile privind îmbunătăţirea activităţii în acest domeniu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !