Controale la cosmetice

De Simona Albinaru
Cosmetice verificate
Cosmetice verificate
Comisarii CJPC Bihor au desfăşurat de curând o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice.

S-a verificat atât comercializarea directă cât şi online. Neregulile nu au contenit să apară.

„În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 70 operatori economici, fiind constatate abateri la 65 dintre aceştia. Au fost încheiate 66 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 93.400 lei”, a precizat Traian Bejan, reprezentantul CJPC Bihor. De asemenea, produsele cu deficienţe în valoare de 33.471 lei au fost oprite temporar de la comercializare de către protectorii consumatorilor până la remedierea deficienţelor.

Nereguli

Principalele abateri constatate au fost comercializarea produselor care aveau aplicata o data ca termen de valabilitate care nu se putea identifica în informaţiile originale de pe produs.

Comercializarea produselor cosmetice având elemente de identificare şi caracterizare incomplete, comercializarea seturilor cadou, fără ca acestea să aibă informaţii asupra elementelor de identificare ale fiecarui produs component al setului, lipsa datelor despre distribuitorul produselor şi comercializarea produselor cosmetice care nu aveau traducerea elementelor de identificare şi caracterizare şi neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor în mod vizibil, lizibil, uşor de citit au fost alte abateri des întâlnite de protectorii consumatorilor.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !