Controale la spalatoriile auto

De Simona Albinaru
2Comentarii
Săplătoriile verificate
Săplătoriile verificate
Pentru neregulile constatate au fost aplicate amenzi în valoare de 43.000 lei.

De curând comisarii CJPC Bihor au desfăşurat o acţiune de verificare a respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor la spălătoriile auto. Abaterile nu au contenit să apară. Printre cele mai dese nereguli întâlnite se numără neasigurarea condiţiilor igienico-sanitare corespunzatoare în spaţiile de desfăşurare a activităţii, lipsa unui regulament de ordine interioară cu eventuale reguli, avertismente pentru consumatori privind riscurile previzibile. Neafişarea în mod vizibil, lizibil, uşor de înţeles a listei serviciilor de cosmetizare, lipsa verificării metrologice pentru manometrul aparatului de spălare, neafişarea certificatului unic de înregistrare la registrul comerţului şi a anexei la acesta din care să reiasă profilul de activitate pentru care operatorul economic este autorizat să funţioneze.

„În timpul acţiunii tematice de control au fost verificaţi 22 de operatori economici, fiind constatate abateri la 20 dintre aceştia”, a precizat comisarul şef adjunct al CJPC Bihor, Giani Bura.

Organele de control au încheiat 20 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 43.300 lei.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor