Controale OTL cu jandarmii

15Comentarii
Controale OTL cu jandarmii
ORADEA – Controlorii împreună cu jandarmii. Aceste imagini pot fi văzute în ultima vreme pe miloacele de transport OTL. De cele mai multe ori, aceste acţiuni îşi demontrează eficienţa.

Un exemplu clar în acest sens a fost surprins, luni la ora 16:00 pe un tramvai care circula pe B-dul Decebal, dinspre Olosig spre Biserica Emanuel. Controlorul, o fată de înălţime mică, i-a solicitat unui călător prezentarea documentelor de călătorie.

Acesta s-a făcut insensibil la insistenţele fetei. Fata şi-a anunţat colegul care era mai în spate, dar apropiindu-se staţia de la „Albina”, călătorul a luat-o la fugă printre maşini. Controlorii erau însoţiţi însă de jandarmi. Un jandarm s-a luat după fugar şi la prins între blocuri.

Omul a fost obligat să se legitimeze şi să plătească amenda. În lipsa jandarmilor, acesta ar fi scăpat. „Am apelat la ajutorul jandarmilor pentru activitatea pe care o desfăşurăm. Controalele de acest fel sunt destul de eficiente”, apreciază Corneliu Lupău, directorul OTL.

 

Reclamaţii mai puţine

 

Pe de altă parte, de când activitatea de control pe mijloacele de transport a trecut în curtea OTL, numărul reclamaţiilor la adresa controlorilor s-a redus. La acest lucru a contribuit şi faptul că doar o parte dintre foştii controlori au fost preluaţi de regie.

În plus, câştigurile controlorilor nu mai depind direct de numărul de amenzi aplicate. „Pentru început, pe o perioadă de trei luni, controlorii sunt angajaţi de probă cu un salariu fix. Urmează ca după aceea să primească pe lângă salariu şi un procent, în funcţie de realizări”, a declarat Corneliu Lupău.

Dan Birta15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor