Controale pe filiera cerealelor

De Simona Albinaru
Controale pe filiera cerealelor
În această perioadă, când se recoltează cerealele, se desfăşoară acţiuni ample de către Direcţia pentru Agricultură Bihor împreună cu reprezentanţii Poliţiei Judeţene Bihor la operatorii economici care desfăşoară activităţi de depozitare şi procesare cereale precum şi în mai multe puncte de control care vizează transportul acestora.

În urma acţiunilor întreprinse până la această dată, s-au constatat încălcări ale prevederilor legale pe filiera cerealelor fiind aplicate patru sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 40.000 lei precum şi anularea a cinci autorizaţii de depozit.

Prevederi

Ca urmare, operatorii economici care desfăşoară activităţile mai sus menţionate, trebuie să păstreze cerealele destinate comercializării şi procesării în vederea consumului uman şi pentru hrana animalelor numai în spaţii autorizate de către Direcţia pentru Agricultură Bihor, indiferent de forma depozitului: magazie, siloz sau celule de depozitare .

„Dorim să se acorde o atenţie deosebită şi să se respecte, de către toţi operatorii care produc, depozitează, comercializează şi procesează cereale, prevederile legale prevăzute în OUG 12/2006 actualizată privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei pe filiera cerealelor şi a produselor procesate din cereale pentru a preveni orice situaţii neplăcute referitor la sancţionarea contravenţională sau la măsuri de confiscare a acestora”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul Direcţiei pentru Agricultură Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !