Controale pentru fumat

De Otilia Șandor
Controale pentru fumat
36 unităţi de învăţământ, 22 unităţi sanitare şi 38 unităţi unde se vând produse din tutun au fost controlate de către inspectorii sanitari bihoreni de la Direcţia de Sănătate Publică Bihor.

Inspectorii sanitari de la Serviciul de control în sănătate publică al DSP Bihor au constatat mai multe deficienţe în 11 unităţi de învăţământ, unde locul pentru fumat nu era amenajat corespunzător iar în Regulamentul intern al unităţii nu era precizat faptul ca fumatul (pentru personalul angajat) este permis numai în locul special amenajat pentru fumat. Prin urmare, la aceste şcoli, inspectorii DSP au dispus termene imediate de remediere a neconformităţilor constatate, atenţionând că vor reveni în control.

Legea

Conform legislaţiei în vigoare, încăperile special amenajate pentru fumat nu trebuie să aibă altă destinaţie, nici să fie spaţiu de tranzit sau de acces în spaţiul public închis. Spaţiile pentru fumat trebuie dotate cu sisteme de ventilaţie funcţionale care să asigure eliminarea fumului de tutun. În încăperile unde se permite fumatul trebuie să fie marcate, la loc vizibil, indicatoare prin care să se indice: «Cameră pentru fumat» sau «Încăpere în care este permis fumatul» sau «Loc pentru fumat», astfel încât orice persoană să poată fi avizată asupra faptului că numai în acel spaţiu se poate fuma, informează inspectorii sanitari, care atenţionează că în unităţile sanitare, de stat sau private, fumatul este interzis.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !