Controalele ISU se lasă cu amenzi pentru localuri

De C.De.
4Comentarii
Pompierii au efectuat şi 41 de exerciţii de intervenţie
Pompierii au efectuat şi 41 de exerciţii de intervenţie
ISU Crişana a efectuat alte 42 de controale în săptămâna 16-22 noiembrie.

Jumătate din controale, 21, au vizat spaţii cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, restaurante, săli de cinematograf/spectacole, centre comerciale şi alte construcţii ori amenajări având destinaţia de comerţ.

“Astfel, în urma acţiunilor executate, au fost depistate 310 deficienţe pe linia apărării împotriva incendiilor, 84 dintre acestea fiind remediate pe timpul controalelor. Pentru neregulile constatate au fost aplícate 221 sancţiuni contravenţionale, dintre care 188 avertismente şi 33 amenzi în cuantum de 211 500 lei.

În cadrul activităţilor ce au vizat barurile, discotecile, cluburile, restaurantele, sălile de cinematograf/spectacole, centrele comerciale şi alte clădiri sau amenajări cu destinaţia comerţ, au fost depistate un număr de 107 încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor, 19 dintre acestea fiind înlăturate pe timpul controalelor. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate 87 sancţiuni contravenţionale, dintre care 73 avertismente şi 14 amenzi în valoare de 127 500 lei,” informează purtătorul de cuvânt ISU Crişana, căpitan Camelia Roşca.

Nereguli descoperite

Principalele nereguli constate de controalele ISU au fost: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, instalaţii electrice defecte sau exploatate necorespunzător, mijloace de încălzire exploatate cu deficienţe, neîntreţinerea şi neverificarea corespunzătoare a mijloacelor de primă intervenţie, lipsa organizării activităţii de apărare împotriva incendiilor pe locul de muncă, reducerea căilor de evacuare prin amplasarea unor elemente de mobilier şi neîntreţinerea corespunzătoare a iluminatului de siguranţă pentru panică.

Totodoată, cu ocazia celor 42 controale, s-au organizat şi desfăşurat 41 exerciţii de intervenţie, respectiv 47 instruiri cu personalul cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor de la localităţi, operatori economici şi instituţii.

ISU Crişana mai informează că în perioada menţionată au primit 11 cereri pentru obţinerea avizului/autorizaţiei de securitate la incendiu şi pentru acordarea asistenţei tehnice de specialitate. În săptămâna precedentă ISU a primit 30 de astfel de cereri.4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor