Copaci daţi spre „adopţie”

3Comentarii
Copaci daţi spre „adopţie”
ORADEA – Centrul Regional de Supraveghere Ecologică (CRSE) şi-a propus să finalizeze programul de adopţie a arborilor de pe malul Crişului.

Până în luna august, reprezentanţii CRSE vor lua parte la diferite activităţi în cadrul campaniei „Lăsaţi Crişul verde!”, cu scopul de a sensibiliza populaţia şi autorităţile în privinţa efectelor negative pe care le-ar putea avea betonarea malului. „Activitatea are mai degrabă o semnificaţie morală, fără a avea vreo implicaţie financiară sau legală.

Ne-am gândit că ar avea un impact mai mare asupra celor ce iau drujba în mână, dacă fiecare arbore ar avea câte un părinte adoptiv”, explică Mircea Negrău, din partea CRSE. Până în momentul de faţă CRSE a catalogat arborii de pe mal, urmând să se facă plăcuţele.

Pentru un Criş verde
Organizaţia a lansat, în urmă cu două săptămâni, o campanie cu titlul „Lăsaţi Crişul verde!”, care urmăreşte împiedicarea defrişării şi betonării malului Crişului Repede între Podul Dacia şi Podul din Centru, şi oferirea de soluţii alternative, care să nu afecteze natura.

Printre altele, CRSE va distribui 5.000 de broşuri, organizând totodată o serie de dezbateri publice şi implicând astfel cetăţenii. „E uşor să spui că vrei să rămână verde malul.

Dar noi vrem să realizăm un proiect alternativ, prin care să punem în valoare habitatul. Vom face o amenajare peisagistică pe porţiunea Pod Dacia – Pod Decebal, aspect de care se va ocupa Ordinul Arhitecţilor, iar dacă nu ne place ce ne propun, vom face un concurs de idei”, susţinea Mihai Togor, preşedintele CRSE, în cadrul conferinţei de lansare a campaniei.

Proiectul iniţiat de CRSE este finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat din Miercurea Ciuc cu suma de 15.644 RON, valoarea sa totală fiind de 17.500 RON.

Monica Mateiu3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor