Copiii, „absorbanţi de informaţie”

De Otilia Șandor
În cinstea copiilor
În cinstea copiilor
Bihorul poate fi mândru de elevii pe care îi are. 28 de copii, de gimnaziu şi liceu, care au avut curajul să îşi deschidă sufletele şi să dea soluţii poliţiştilor la actele de violenţă ce se comit în legătură cu minorii şi nu numai.


„În societatea de azi din păcate găsim violenţa în locuri unde ne aşteptăm mai puţin. Din fericire însă, copiii sunt absorbanţi de informaţie”, a declarat şeful Poliţiei Bihor, chestorul Liviu Popa, marţi, la lansarea cărţii „Un antidot al violenţei”, cu eseuri scrise de 28 de copii.

În faţa reprezentanţilor instituţiilor colaboratoare, poliţiştii au elogiat copiii – autori exprimându-şi speranţa că şi prin acest mijloc de manifestare, generaţiile viitoare vor vorbi de violenţă doar la timpul trecut. „Le doresc copiilor ce vor veni la ediţiile următoare ale concursului nostru să scrie doar din amintiri despre violenţă şi nu ca realitate cotidiană”, a spus şeful Poliţiei Bihor, cel care a decis organizarea unui concurs de eseuri în rândul elevilor, cu subiect legat de lupta împotriva violenţei.

Ideea a prins contur, proiectul este o premieră naţională, foarte mulţi copii exprimându-şi dorinţa de a participa cu lucrări. Cu ajutorul celor patru poliţişti de la Compartimentul de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii (Lăcrimioara Fane, Ioana Indrieş, Flaviu Iova, Marcel Cosma), tot judeţul a fost întors pe dos în sensul că toate şcolile bihorene au aflat de concurs şi mulţi elevi au răspuns provocării.

Surpriza a fost însă că şi la prima ediţie a concursului şi la această ediţie, copiii nu au realizat lucrări seci, fără noimă, ci multe eseuri inspirate din vieţile lor, cu principii sănătoase de viaţă, dar mai ales cu soluţii pentru nimicirea violenţei în general şi în special în rândul copiilor.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !