Copiii din Beiuș au spus bun venit primăverii

Copiii din Beiuș au spus bun venit primăverii
Copiii din Beiuș au avut ocazia de a participa la un Carnaval al Primăverii, organizat de Asociația „Ave Miriam”, în parteneriat cu Protopopiatul Greco-Catolic Beiuș.

Evenimentul a avut loc vineri, 24 februarie, în oratoriul „Colț de Rai” de pe lângă Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Beiuș.

Centrul primește cu brațele deschise copiii, nu doar pe cei din parohie, ci și pe cei din oraș, indiferent de apartenența confesională, copii dornici de a petrece clipe de prietenie, joc și creativitate într-un anturaj plăcut creștin, sub supravegherea coordonatoarei prof. Carmen Zima.

Nostalgici după mângâierea caldă a razelor primăvăratice de soare, copiii au invitat doamna Iarnă să se retragă, pentru a-i face loc Primăverii luminate. La momentul festiv au participat invitați din oraș și chiar din vecinătăți (Pocola și Ștei), costumați și zâmbitori. În cuvântul de deschidere, părintele Zorel Zima (președinte al asociației și paroh al acestei parohii care susține oratoriul) i-a îndemnat pe copii ca, dincolo de rămasul-bun al Iernii și invitarea Primăverii să se sârguiască, în acest timp de Post, a lăsa în urmă răul și a fi cuminți și făcători de bine, înflorind ei înșiși ca florile de primăvară.

Prezentarea costumațiilor a fost întreruptă de vizita unui schior rătăcit, în căutarea Stânei de Vale, care după primirea indicațiilor necesare a promis că va duce Iarna cu sine. Plini de elan, participanții au trecut probele riguroase sub privirile atente ale juriului, apoi au primit cu bucurie mult așteptatele diplome și surprize, printre care și o carte colorată cu relatări biblice.

Printre momentele de distracție, gustări și dans, ce au încheiat întâmpinarea Primăverii, s-au înfiripat nu doar speranțele unor zile însorite și naturi înflorite, ci și prietenii ca într-un colț de Rai.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !