Copiii fac Scoala Vietii la ISU

De Alexandra Lăzureanu
Copiii fac Scoala Vietii la ISU
Luni, „Şcoala Vieţii” şi-a redeschis porţile la sediile tuturor subunităţilor ISU Crisana”, în cadrul parteneriatului cu ISJ Bihor în proiectul iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale „Să ştim mai multe, să fim mai buni”.

Astfel, un număr de aproximativ 450 de preşcolari şi elevi au trecut pragul unităţii şi subunităţilor inspectoratului explorând lumea pompierilor militari şi a informaţiilor menite să îi protejeze pe parcursul întregii vieţi. Cu acest prilej, copiii au participat la trei ateliere organizate tematic şi în funcţie de categoria de vârstă a participanţilor: Un atelier de informare preventivă, în cadrul căruia preşcolarilor şi elevilor li s-au prezentat tipurile de riscuri existente la nivelul judeţului Bihor, modalităţile în care pot contribui la evitarea declanşării anumitor tipuri de riscuri generatoare de situaţii de urgenţă şi modul în care se pot proteja în cazul producerii unui incendiu, unei inundaţii sau al unui cutremur, activitate realizată prin prezentări video, expuneri şi dezbateri. Un al doilea atelier care a vizat însuşirea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor în caz de leziuni minore (tăieturi, arsuri) şi învăţarea manevrei Heimlich (elevilor din clasele liceale le-a prezentată de asemenea, metoda de bază de resuscitare), acţiuni realizate prin prezentări, exemplificări şi exerciţii. Atelierul menit să-i familiarizeze pe cei mici şi pe cei mari deopotrivă, cu activitatea şi viaţa pompierilor militari, „ora de clasă” presupunând prezentarea autospecialelor, echipamentelor şi a accesoriilor din dotare, efectuarea de exerciţii demonstrative şi răspunsuri oferite de pompierii militari întrebărilor elevilor, cu privire la toate aspectele de interes referitoare la modul de organizare şi funcţionare a inspectoratului. În cadrul „Şcolii Vieţii”, orele vor fi reluate în fiecare dimineaţă din cursul acestei săptămâni.

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !