Cornel Antal, reales la Universitatea Oradea

Reactualizat la:
Cornel Antal, reales la Universitatea Oradea
Rectorul a fost reconfirmat în funcţie, în urma competiţiei electorale cu Gheorghe Ionescu.

Cornel Antal a fost reales aseară rector al Universităţii din Oradea, cu o majoritate covârşitoare. Contracandidatul lui Antal a fost Gheorghe Ionescu. Din totalul celor cu drept de vot, au fost prezenţi 869, din care 52 studenţi şi 817 cadre didactice. Pentru rector, au fost validate 867 de voturi, dar numărul exact de voturi obţinut de fiecare candidat nu fusese dat publicităţii până la închiderea ediţiei. Ionescu a venit la alegerile universitare cu un avocat, Kolozsi Arpad, pe care l-a prezentat ca fiind un observator independent al alegerilor.

Chiar dacă înaintea alegerilor, se temea de fraudarea acestora, aseară Ionescu aprecia alegerile au decurs normal. Totuşi, perdantul a anunţat deja că va depune o contestaţie, deoarce consideră candidatura lui Antal ca fiind ilegală. „Sunt dezamăgit de colegii mei, pentru că nu vor o schimbare, nu vor modernizarea Universităţii. Însă biroul electoral al Universităţii trebuia să anuleze din start candidatura lui Antal. Să vedem reacţia ministerulu, pentru că Antal a inventat un mandat fracţionar şi nimeni nu poate să solicite un mandat fracţionar”, a spus Gheorghe Ionescu, făcând referire la o scrisoare a fostului secretar de stat, azi ministru nominalizat al Educaţiei – Cătălin Baba – care atrăgea atenţia asupra interdicţiei rectorilor la un al treilea mandat. Avocatul Kolozsi a anunţat şi el spune că va ataca în instanţă atât candidatura, cât şi rezultatul alegerilor. Rezultatul alegerilor va trebui avizat de Ministerul Educaţiei.

Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !