Cornel Popa: Puterea alocă doar primarilor şi firmelor proprii

Cornel Popa
Cornel Popa
Senatorul liberal Cornel Popa a semnalat recent, într-o conferinţă de presă, direcţionarea fondurilor de la Guvern în Bihor doar către primăriile conduse de PDL şi UDMR. Mai mult, Popa a arătat că şi lucrările sunt realizate tot de firmele ce gravitează în jurul actualei Puteri.

„S-a ajuns ca banii publici să se dea ori pentru culoarea politică a primarilor, ori pentru cea a constuctorilor”, a declarat preşedintele PNL Bihor.

Cornel Popa l-a interpelat în acest sens pe premierul Emil Boc. Parlamentarul i-a scris lui Boc că, potrivit site-ului Ministerului Dezvo

lării, scopul Programului de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din spaţiul rural, este „dezvoltarea infrastructurii rurale la nivelul întregii ţări şi îmbunătăţirea situaţiei sociale şi economice şi cultural – sportive a locuitorilor din zonele rurale”.

„Ca atare, beneficiarii acestui program nu ar trebui să fie diferenţiaţi pe baza culorii politice, prioritate ar trebui să aibă urgența diferitelor lucrări ce sunt necesare localităţilor care aparţin României şi nu unui partid politic”, se arată în interpelarea pentru premi

er. Totuşi, „50% din comunele din judeţul Bihor care au primari PNL și PSD nu beneficiază de fondurile necesare solicitate în repetate rânduri”, mai evidenţiază liberalul şi îl întreabă pe şeful Executivului „care au fost criteriile de alocare a fondurilor pentru lucrările de infrastructură?” şi „de ce prin Hotărârea 192 s-au alocat, din nou, sume preponderent localităţilor cu administraţie PDL şi UDMR?”.

Cu apa, la fel

În privinţa fondurilor primite pentru modernizarea şi extinderea reţelelor de alimentare cu apă şi de canalizare, situaţia e asemănătoare. Doar primăriil

e Tileagd (PNL) şi Popeşti (PSD) au primit bani de la Guvern „Primarul din Tileagd a cerut 200.000 de lei pentru alimentarea cu apă, dar a primit 472.000 lei. Oare de ce? Nu cumva pentru lucrările suplimentare pe care le execută firma Construcţii Bihor?”, a întrebat , arătând spre firma unde acţionar majoritar e prefectul de Bihor.

CĂLIN CORPAŞ

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !