Cornelia Deiac e campioana

De Gavril Nutiu
Săritoarea Cornelia Deiac s-a aflat la 20 de centimetri de baremul olimpic
Săritoarea Cornelia Deiac s-a aflat la 20 de centimetri de baremul olimpic
CN de atletism în aer liber pentru seniori a constituit ultima şansă pentru Cornelia Deiac de a realiza baremul de calificare la Olimpiada de la Londra.

Săritoarea orădeană în lungime a câştigat proba, devenind campioană naţională, dar n-a putut îndeplini baremul, ratând astfel participarea la JO 2012. Cornelia Deiac se află însă abia la începutul carierei sale. În vârstă de doar 24 de ani, ea are viitorul în faţă, putându-şi realiza visul olimpic la următoarele ediţii ale JO.

Deiac (CSU CSM) s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 6,54 metri. În aceeaşi probă, Halai Erika (CSU CSM) a ocupat locul III cu 6,18 metri. Tot la săritura în lungime, dar la masculin, Andrei Sasca (CSU CSM) a devenit vicecampion naţional cu rezultatul de 7,46 metri. Coechipierii săi Silviu Uivaroşan şi Sergiu Foltuţ au ocupat locurile V respectiv VII, cu 7,34 şi 6,56 metri. La triplusalt feminin, Halai Erika (CSU CSM) s-a situat pe locul III cu 13,11 metri. Ion Vasile (CSU CSM) a ocupat locul VII la înălţime cu 1,95 metri. Atleţii din probele de sărituri sunt pregătiţi de antrenorii Mariana şi Virgil Preda.

Un total de şase medalii

Un alt rezultat remarcabil la CN a fost obţinut de Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenor Kádas Károly), vicecampioană naţională la 800 metri cu timpul de 2’ 3,43’’. La aruncarea ciocanului, Bianca Lazăr Fazecaş (CS Crişul) s-a situat pe locul III cu 58,46 metri, nou record personal, iar Adrian Pop (CSM Oradea) a ocupat locul IV cu 56,56 metri. Alex Méhes, un candidat cert la podium, nu a putut participa la competiţie din cauza unei accidentări. Cei trei aruncători sunt pregătiţi de antrenoarea Livia Méhes. Aproape de podium a fost Cristian Crăciun Sidea (CSU Oradea, antrenor Marius Marinău), clasat pe locul IV în proba de 400 metri garduri cu rezultatul de 52,91’’.

Atleţii orădeni au obţinut la CN de seniori un total de şase medalii (una de aur, două de argint şi trei de bronz). Bilanţul poate fi considerat remarcabil, ţinând seama de faptul că infrastructura atletismului în oraşul şi judeţul nostru este „la pământ”, printre cele mai slabe din întreaga ţară, pentru majoritatea probelor de concurs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !