Costuri mult mai mici la auditarea drumurilor comunale

Costuri mult mai mici la auditarea drumurilor comunale
„Practic, astăzi, cheltuielile privind auditarea unor lucrări de modernizare a unui drum comunal, care înainte se ridicau la suma de 5.000 de euro, au ajuns la numai 500 de euro”, informează deputatul UDMR Bihor, Szabo Odon.

Acesta precizează că Ordinul ministrului Transporturilor, încă Ioan Rus la acea dată, ajută primăriile mici. „Această reducere a tarifelor va fi de mare ajutor primarilor care vor putea realiza mai multe documentaţii pentru modernizarea drumurilor, sperând ca măcar pentru o parte dintre acestea să obţină fonduri europene. Până acum, doar întocmirea acestui audit costa o administraţie locală cât realizarea proiectului în sine. Din această cauză, primarii se vedeau puşi în imposibilitatea de a realiza documentaţia pentru obţinerea unor astfel de finanţării”, explică Szabo. Udemeristul subliniază că Ordinul respectiv a venit în urma mai multor demersuri ale sale, avute în acest sens după discuţii cu primarii din colegiul său.

În altă ordine de idei, recent, deputatul UDMR a depus două noi iniţiative legislative. Prima se referă la introducerea unui reprezentant al bisericii în consiliile de administraţie ale şcolilor confesionale finanţate de stat. A doua se referă la o îmbunătăţire a prevederilor legale privind divorţul pe cale administrativă. Astfel, cum este imposibilă emiterea de îndată a certificatului de divorţ de către ofiţerul de stare civilă, ci doar în decurs de cinci zile, Szabo propune ca data desfacerii căsătoriei, scrisă în certificat să fie trecută ca fiind data la care cei doi soţi şi-au exprimat voinţa de a desface căsătoria. Acum, este trecută data eliberării certificatului. S-ar evita, astfel, probleme legate de moştenire, în situaţia în care unul dintre soţi ar deceda în timpul perioadei până la care se eliberează certificatul de divorţ, explică iniţiatorul.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor