Cotizaţie la fel ca şi anul trecut pentru pescarii AJVPS

De Simona Albinaru
Cotizaţie la fel ca şi anul trecut pentru pescarii AJVPS
În baza unei cotizaţii suplimentare de 100 de lei, pescarii AJVPS vor putea pescui şi în prohibiţie.


Membrii pescari ai Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Bihor care îşi achită cotizaţia până pe dat de 31 martie 2015 vor plăti 72 de lei pentru ape curgătoare.

De reducerea cuantumului cotizaţiei beneficiază, conform statutului AJVPS Bihor, elevii şi studenţii de la cursurile de zi în vârstă de până la 25 de ani precum şi pensionarii. Aceştia vor plăti 52 de lei elevii şi studenţii şi 42 de lei pensionarii. Cei care doresc să pescuiasă doar pe lacurile administrate de AJVPS vor plăti 100 de lei.

Achiziţionarea ambelor pachete- ape curgătoare şi lacuri acvacultură- în intervalul de timp menţionat mai sus cost 152 lei, respectiv 132 de lei pentru elevi şi studenţi şi 122 lei pentru pensionari.

Începând cu data de 1 aprilie dacă se achită separat pachetul I se majorează cu 10 lei şi va fi 82 de lei, respectiv 62 de lei şi 52 de lei, iar pachetul II se majorează cu 30 de lei ajungând la 130 de lei.

Pescuit în prohibiţie

Pescarii înrăiţi care nu pot sta departe de undiţe în perioada de prohibiţie vor putea pescui şi în această perioadă pe anumite lacuri. Astfel, în perioada de prohibiţie, membrii AJVPS vor putea pescui pe lacurile cu licenţă de acvacultură Leş, Fegernic, Crestur şi Diosig, în baza unei cotizaţii suplimentare de 100 de lei pentru toată această perioadă.

„În perioada următoare vom încheia contracte de gestionare a faunei. Deocamdată avem autorizaţii şi urmează să încheiem contracte de gestionare pe cinci ani”, ne-a informat Sorin Bronţ, şeful AJVPS Bihor.

Membrii AJVPS cu cotizaţia plătită pentru ape curgătoare pot pescui pe Crişul Repede între Vadu Crişului până la frontieră, pe Crişul Negru – tronsonul I – de la Beiuş până la barajul Ginta, şi pe tronsonul III al Crişului Negru – de la Barajul Tăut până la limita cu judeţul Arad.

În ceea ce priveşte prohibiţa la ştiucă deocamdată nu a apărut nici un ordin în acest sens. Conform reprezentanţilor asociaţiei, acesta urmează să apară în curând. Anul trecut prohibiţia a fost din 11 februarie până pe 25 martie.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !