Craciun Multicultural la Marghita

De Simona Stoianovici
Reactualizat la:
Craciun Multicultural la Marghita
Anual, în ultima săptămână înainte de vacanţa de iarnă, Colegiul Naţional „Octavian Goga” Marghita organizează concursul „Crăciunul Multicultural”. Este de fapt un proiect ce se desfăşoara din anul 2007.

Astfel că, în acest an a avut loc cea de-a VI-a ediţie a concursului, ediţie la care au participat un număr de 27 de clase începând cu clasele a V-a până la clasele a XI-a.

Elevii s-au străduit şi de această dată foarte mult încercând să surprindă cât mai mult din specificul naţional al mai multor ţări, din tradiţiile şi obiceiurile lor de Crăciun începând de la cele mai nordice : Norvegia, Finlanda, Suedia până la cele mai călduroase: Hawaii, Africa, Mexic. Pentru organizarea decorului, a meniurilor şi a jocurilor de rol a fost nevoie de multa ingeniozitate, de foarte multă muncă şi implicare, atât din partea elevilor, cât şi a diriginţilor şi a părinţilor. Eforturile acestora au fost răsplătite de juriul format din domnul director Marcel Emil Sas, d-na director adjunct Simona Sarca, consilierul educativ prof. Dutkas Cristina, d-na prof. Crişan Raluca, doi membri ai Comitetului de părinţi precum şi Preşedintele Consiliului Elevilor Stefania Gergely.

 

Premii

Premiile s-au acordat pe diferite secţiuni: cel mai frumos brad, cel mai gustos meniu, cel mai frumos decor, cea mai originală scenetă, cele mai ingenioase costume şi pentru originalitate .Premierea a avut loc într-o gală organizata la Casa de Cultura a Municipiul Marghita fiind urmata de o petrecere oferită tuturor claselor participante şi profesorilor implicaţi.

Ca în fiecare an datorita acestei activităţi ample, elevii şi dascălii lor au reuşit să creeze legături, să se descopere reciproc altfel decât într-un mediu protocolar pe care o impune o sală de clasă.Sperăm ca acest concurs să rămână în continuare o tradiţie pentru că de fiecare dată este o experienţă de neuitat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !