CRBL, invitat la Serbările Normalităţii

De Crina Dobocan
CRBL, invitat la Serbările Normalităţii
© Foto: Facebook
Orădenii sunt chemaţi să se bucure de o normalitate autentic europeană.

Pe 23 şi 24 octombrie, orădenii sunt chemaţi să se alăture normalităţii şi să celebreze o viaţă de calitate, trăită în siguranţă, la Serbările Normalităţii.

Agenţia pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi” a dat startul Campaniei Naţionale: „Start – o viaţă de calitate în siguranţă!”, prin care îşi propune să crească gradul de conştientizare a tuturor actorilor sociali cu privire la princiiple egalităţii de şanse, a fenomenului violenţei domestice şi a traficului de persoane la nivel naţional, şi să dezvolte mecanisme şi măsuri eficiente, integrate şi sistemice, pentru prevenirea, combaterea, intervenţia şi monitorizarea violenţei domestice şi a traficului de persoane la nivelul ţării.

„Violenţa domestică, traficul de fiinţe umane şi lipsa egalităţii de şanse nu îşi au locul într-o societate normală”, este convingerea de la care au pornit organizatorii acestui eveniment.

Proiectul se desfăşoară în 56 de oraşe din ţară, în perioada octombrie – decembrie 2015, şi va fi marcat printr-o serie de evenimente (momente dedicate celor mici, activităţi, dezbateri, concursuri, karaoke pentru toate vârstele şi concerte), reunite sub numele „Serbările Normalităţii”.

În cadrul evenimentelor vor fi aduse în discuţie, în mijlocul comunităţilor locale, problematica egalităţii de şanse, a violenţei domestice şi a traficului de persoane.

Mesaje cheie

Prin intermediul acestor evenimente, dar şi al întregii campanii de comunicare care le va promova, ne propunem să transmitem câteva mesaje cheie despre această problematică: o societate normală exclude discriminarea, violenţa domestică şi traficul de persoane; toţi oamenii sunt egali şi trebuie trataţi cu acelaşi respect; egalitatea de şanse presupune că fiecare are dreptul să se dezvolte şi să-şi împlinească visele; lipsa violenţei domestice nu e o virtute, este normalitate, iar traficul de fiinţe umane trebuie condamnat dur şi eradicat”, se arată într-un comunicat al Agenţiei pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi.

La Oradea, campania se va desfăşura în zilele de 23 şi 24 octombrie şi va cuprinde discuţii, activităţi, concursuri şi un concerte.
Programul va debuta pe 23 octombrie, de la ora 18:00, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Oradea, cu o dezbatere publică moderată de Iulian Tănase şi va continua a doua zi, în parcarea Auchan, unde la de ora 11:00, vor avea loc o serie de programe şi concursuri pentru copii, iar de la ora 19:00 cu un concert susţinut de CRBL şi Amna. Concertul va fi prezentat de MC Cosmin Seleşi.

Accesul la evenimente este gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !