Creşa, „admitere” pe bază de dosar

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Creşa, „admitere” pe bază de dosar
442 de cereri a înregistrat Administraţia Socială Comunitară Oradea (ASCO) la finalul lunii trecute, când a expirat termenul de depunere a dosarelor pentru înscrierea copiilor în creșe.

Cererea depăşeşte numărul de locuri disponibile dar se fac eforturi pentru completarea ofertei, spune Arina Moş, directoarea ASCO.

„Avem înscrişi 442 de copii pentru 376 de locuri anunţate libere. Cea mai mare cerere este în Rogerius dar acolo am făcut deja primii paşi spre amenajarea de spaţii suplimentare”, precizează aceasta. ASCO a obţinut de la Administraţia Imobiliară Oradea (AIO) permisiunea de a amenaja grupe de creşă în incinta grădiniţelor 9, din zona Magazinului Adrian de pe Dacia, şi 52. Urmează ca vara aceasta să se facă amenajările necesare şi autorizarea spaţiilor pentru funcţionarea ca şi creşe. Numărul copiilor care vor rămâne pe din afară va fi cunoscut abia după analiza şi verificarea fiecărui dosar în parte.

Anul acesta este primul în care se aplică reguli stricte pentru înscrierea copiilor în creşe, în urma modificării radicale a „Regulamentului de organizare şi funcţionare a Centrului de Îngrijire şi Educaţie Timpurie”.

Pe lângă delimitarea intervalului de înscriere, acesta stabileşte şi criterii de departajare acolo unde sunt prea multe cereri faţă de locurile disponibile. JB – C.Gh.

Criterii de departajare

– domiciliul părinţilor cât mai apropiat de creşa aleasă – 5 puncte

– locul de muncă al părinţilor – 5 puncte pentru

fiecare părinte

– adeverinţă de la unitatea de învăţământ la zi, frecventată de mamă – 5 puncte

– mame care au în îngrijire un alt copil sub vârsta de 1 an – 2 puncte

– fraţi sau surori care frecventează grădiniţe din aceeaşi clădire cu creşa – 5 puncte

– gemeni – 5 puncte/copil

– familie cu mai mulţi copii – 2 puncte/copil

– părinte unic – 10 puncte0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !