Criminalitatea rutieră, scoasă la bară

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Criminalitatea rutieră, scoasă la bară
Avocaţi, judecători, poliţişti şi psihologi de renume vor vorbi despre Criminalitatea rutieră.

Faptul de a fi şofer şi de a deţine un permis de conducere trebuie să fie neapărat asociat unui bun comportament, care cuprinde responsabilitate, atenţie, cunoaştere a codului rutier şi respectarea acestuia. Aceasta este viziunea membrilor Asociaţiei Europene a Studenţilor la Drept (ELSA) Oradea, dar şi a avocaţilor, judecătorilor, poliţiştilor de anchete rutiere, precum şi a psihologilor care vor conferenţia în cadrul Seminarului Naţional cu tema „Criminalitatea Rutieră”. Evenimentul va avea loc la Oradea, în zilele de 12 – 13 noiembrie şi are ca scop informarea participanţilor cu privire la legislaţia rutieră, la importanţa respectării acesteia pentru fiecare şofer.

În cadrul seminarului vor fi dezbătute teme precum: „Mecanismele producerii și cauzele generatoare ale unui accident”, „Investigarea criminalistică a unui accident”, „Stabilirea vinovăției în cazul unui accident”, „Contravenții și infracțiuni prevăzute de Codul Rutier”.

Printre invitați se numără: judecător Mihail Udroiu, avocații Mircea Ursuța şi Răzvan Doseanu, reprezentantul Inspectoratului de Poliție Oradea Mircea Lucuța, reprezentant asigurări RCA Alin Rada, dar și psihologi, instructori auto, reprezentanții echipajelor de intervenție şi de presă.

Prelegerile se vor desfăşura la Hotel Continental Forum Oradea şi se vor încheia cu un proces simulat din domeniul Dreptului Penal, care se va ţine pe 13 noiembrie, de la ora 14, în sala festivă a Facultăţii de Drept din Oradea.

Prețul unui bilet este de 10 le/zi şi 15 lei/ambele zile.

ELSA Oradea a realizat un video prin care își propune să atragă atenția asupra pericolului generat de neatenția la…

Posted by Seminar Național – Criminalitatea Rutieră on Wednesday, November 11, 2015

Program:

ZIUA I – 12 noiembrie 2015

10:30 – Primirea participanţilor

11:00 – Deschiderea evenimentului

12:00 – Prelegere „Legislaţia în vigoare –contravenţii şi infracţiuni rutiere” – Avocat Mircea Ursuța

15:00 – Cafenea Juridică

a. „Mecanismele producerii şi cauzele generatoare ale unui accident”-Alin Gherman polițist anchetă rutieră

b. „Vinovat şi victimă – analiză psihologică”-Monica Rotar, psiholog și Cristian Ștefan, președintele Asociației de prevenire a accidentelor rutiere

17:00 – Movie Night

ZIUA II – 13 noiembrie 2015

10:00 – Discuţie în plen

a. „ Investigarea criminalistică a unui accident şi stabilirea vinovăţiei”

Coffee-break

b. „Recuperarea prejudiciilor materiale şi morale”- Judecător Mihail Udroiu, Conf.univ.dr. Cristian Miheș, Avocat – Răzvan Doseanu și Procuror criminalist

14:00 – Proces simulat. Drept Penal, locația: Sala Festivă a Facultății de Drept, Oradea

21:00 – ”Glam Party”, locația: Letter

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !