„Cristale” de peste 944.000 de lei în Piaţa West Market Oradea

De Dan Birta
Reactualizat la:
Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de peste 900.000 de lei la West Market Oradea
Inspectorii antifraudă au aplicat amenzi de peste 900.000 de lei la West Market Oradea
Operaţiunea „Cristal” s-a lăsat cu sancţiuni de peste 25 de milioane de lei.

La nu mai puţin 944.138 de lei se ridică amenzile date de inspectorii antifraudă comercianţilor din Piaţa West Market Oradea. Sancţiunile au fost aplicate în cadrul Operaţiunii „Cristal”, derulate în perioada 19.10 – 27.12.2015 în centrele en-gros din România.

Potrivit datelor ANAF, în această perioadă au fost monitorizate, fiind oprite şi verificate, 39.596 de mijloace de transport, la intrările şi ieşirile din centrele comerciale.

„Verificarea mijloacelor de transport a vizat legalitatea desfăşurării activităţii şi existenţa documentelor justificative pentru mărfurile transportate şi consemnarea informaţiilor referitoare la persoanele şi mărfurile implicate în transport şi documentele corespunzătoare acestora”, transmite ANAF.

Pe locul întâi în topul sancţiunilor aplicate (amenzi şi confiscări) se plasează Dragonul Roşu – Bucureşti, cu sume totale stabilite de aproape 16 milioane de lei, urmat de Expo Market Doraly – Bucureşti – cu peste 2,9 milioane de lei şi Complex Brintex – Braşov, cu peste 2,7 milioane de lei.

Rezultate

Ca urmare a acţiunilor de control au fost verificaţi 4.030 de contribuabili. Au fost aplicate 4.394 de amenzi contravenţionale în valoare de 25.214.011 lei.

De asemenea, s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de peste 15,2 milioane de lei. La 27 de agenţi economici le-a fost suspendată activitatea pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale, iar unui operator economic i-a fost sistată activitatea pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal.

În cazul a 221 de contribuabili a fost interzisă desfăşurarea unei activităţi de comerţ engros sau cu amănuntul, contribuabili care desfăşurau simultan aceste activităţi, în mod nelegal, în aceeaşi suprafaţă de vânzare.

Tot în urma Operaţiunii „Cristal” au fost instituite 34 de măsuri asiguratorii în valoare de peste 4,17 milioane de lei.

Totodată, în vederea continuării verificărilor, pentru un număr de 895 de contribuabili s-a solicitat prezenţa la sediul direcţiilor regionale antifraudă fiscală pentru clarificarea unor aspecte constatate cu ocazia controalelor antifraudă.

Ca urmare a verificărilor efectuate, pentru nouă contribuabili s-a considerat necesară extinderea controalelor pe întregul lanţ al furnizorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !