Cristiana Bigan şi fiul ei, condamnaţi

De Cristian Horgoș
3Comentarii
Cristiana Bigan şi fiul ei, condamnaţi
Fosta şefă a OJPC Bihor, Cristiana Bigan, cât şi fiul ei au condamnări la doi ani de închisoare cu suspendare.

Tribunalul Bucureşti s-a pronunţat în dosarul în care fiul Cristianei Bigan ar fi câştigat necinstit un post de consilier afaceri europene la AMPOSDRU, sentinţa putând fi atacată la Curtea de Apel.

Iuliana Coruţ, fost director de cabinet al ministrului Muncii, a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare pentru că a luat mită. Sora acesteia, Simona Dumitriu (colega Cristianei Bigan la data faptelor) a primit trei ani de închisoare pentru complicitate la luare şi dare de mită.

Paula Mănuceanu, fost consilier la cabinetul ministrului Muncii, a primit un an şi şase luni cu suspendare, pentru permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii nepublice, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi sustragere de înscrisuri.

Cristiana Bigan, funcţionar public în cadrul unei Autorităţi Naţionale la data faptelor, a primit doi ani cu suspendare, pentru dare de mită şi complicitate la permiterea accesului unei persoane neautorizate la informaţii nepublice.

Fiul Cristianei Bigan, Paul Cristian Ferchedău, candidat la funcţia de consilier pentru afaceri europene, a primit doi ani cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale şi complicitate la uz de fals.

Slab, deşi ştia subiectele

Cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată de procurorii DNA pe 17 mai 2013.

Potrivit rechizitoriului, la 24 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a anunţat un concurs pentru funcţia de consilier în cadrul Direcţiei Generale Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (DG AM POSDRU).

DNA susţine că, în urma intervenţiei Iulianei Coruţ, Paula Mănuceanu ar fi făcut demersuri pentru ca Ferchedău să intre în posesia subiectelor la examenul organizat de minister.

„Pe 30 noiembrie şi pe 3 decembrie 2012, Mănuceanu Paula a transmis prin poşta electronică lui Bigan Cristiana, mama candidatului Ferchedău Paul Cristian, variantele de subiecte destinate susţinerii probei scrise, deşi până la deschiderea plicului în sala de concurs, adică până pe 6 decembrie 2012, acestea aveau caracter confidenţial”, arăta DNA.

Anchetatorii susţin că Ferchedău, deşi a avut acces la subiecte, în lucrarea de concurs a dat o serie de răspunsuri incorecte. Prin urmare, după predarea lucrărilor, Paula Mănuceanu, la iniţiativa Iulianei Coruţ ar fi sustras din dosarul de concurs, anterior corectării, lucrarea cu răspunsurile incomplete sau incorecte şi a înlocuit-o cu altă lucrare rescrisă de Ferchedău în biroul şi sub supravegherea sa.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor