Csomortanyi Istvan dat in judecata pentru calomnie

Reactualizat la:
10Comentarii
Csomortanyi Istvan
Csomortanyi Istvan
Vicepreşedintele UDMR Bihor, consilierul judeţean Grim Andras vrea 10.000 lei daune morale de la liderul PPMT.

Grim Andras vrea să-i dea o lecţie lui Csomortanyi Istvan. Aceea că şi în politică trebuie să îti asumi şi sa ai dovezi când faci acuzaţii. Aceasta după ce la un miting împotriva regionalizării organizat de PPMT, în Urvind, au apărut fluturaşi scrişi în limba maghiară în care “Armata de haiduci din Urvind chema la un atac împotriva jandameriei şi poliţiei valahe cotropitoare”, “Este evident că se doreşte înecarea în sânge a protestului pentru libertate a maghiarilor care nu se mai lasă asupriţi şi jupuiţi. Bineînţeles nu putem permite acest lucru. Propun un atac împotriva jandarmeriei şi poliţiei valahe cotropitoare. Adu cu tine unelte de lucru: topor, rangă, târnăcop, greblă, sapă, hârleţ “, scria pe fluturaşii împărţiţi în comună înaintea mitingului organizat de oamenii lui Tokes. Consilierul Judeţean Grim Andras anunţă că îl dă în judecată pe Csomortanyi care a susţinut într-o conferinţă de presă: “Conform celor spuse de localnici, ei bănuiesc că acest lucru (răspândirea fluturaşilor n.r.) a fost făcut de către UDMR-ul din localitate, gândindu-se că dacă împart mesajul radical prin sat populaţia se va intimida şi nu se va prezenta la protest. Localnicii bănuiesc că făptaşul ar fi vicepreşedintele UDMR Bihor responsabil cu maghiarii din zonele fără reprezentare, Grim Andras, care este din Urvind”, a susţinut liderul PPMT. Grim Andras se declară direct interest să afle cine a scris îndemnurile la revoltă.

“Laş şi mincinos”

“Un lucru e sigur. Csomortanyi Istvan este un mincinos absolut. Şi un laş. Se ascunde în spatele unor aşa-zişi localnici care ar afirma că eu am scris acele chestiuni regretabile. Vreau ca Csomortanyi să-şi asume ceea ce declară şi să aducă probe în instanţă, să vină să spună exact cine m-a indicat pe mine ca autor. Este clar, din punctul meu de vedere, că cel care a orchestrat această acţiune regretabilă nu e din Urvind. Fiindcă a pus fluturaşi şi în case în care nimeni nu mai locuieşte de 20 de ani. Ori, un localnic ar fi ştiut asta. Cui i-a folosit un asemenea circ? Este sigur că nu unei comunităţi în care trăiesc paşnic romani, unguri, slovaci. Este clar însă că UDMR-ul şi domnul primar de Lugaş au avut de pierdut. Fiindcă domnul primar a fost ales din partea UDMR într-o localitate în care numai 20% sunt unguri. Deci e clar că a fost votat şi de slovaci şi de români. Sper ca Poliţia să afle cine este autorul. Îl acţionez pe Csomortanyi în instanţă pentru calomnie. Am să-i cer 10.000 lei daune, iar banii pe care sigur o să-i câştig, fiindcă nu am nici o legătură cu acest circ, îi voi dona Casei de copii Kajanto Maria din Aleşd”, a declarat consilierul judeţean.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor