Cu virus C si ciroza, dar se simte bine

De Otilia Șandor
2Comentarii
Bolnavul se simte mai bine
Bolnavul se simte mai bine
Credinţa, propria documentare corectă, respectarea tratamentului şi viaţa echilibrată îl ţin pe un bolnav cronic în stare bună de sănătate.

Sunt deja şapte ani de când orădeanul a aflat, întâmplător, că are virusul hepatitei C. Era prin 2005 când românii au fost informaţi că trebuie să îşi facă anual şi gratuit un set de analize medicale. După probele de sânge a aflat că are transaminazele mult mărite, din pricina virusului hepatic C.

Omul spune că nu s-a speriat foarte tare, chiar dacă ştia că de acest virus nu va mai scăpa toată viaţa. A dus în continuare o viaţă normală, cu regim moderat. Până la începutul acestui an, când a început să se simtă tot mai rău: se simţea mult slăbit, obosea repede, avea dureri de cap şi transpira des.

S-a prezentat la medicul de familie, care i-a recomandat analize de sânge şi examinare ecografică. Transaminazele îi erau la nivel normal, dar avea deja ciroză hepatică. Medicul specialist i-a spus că va trebui să ia, cât timp va trăi, hepatoprotectoare, antibiotic şi protector gastric. Interferon nu i s-a prescris întrucât nu are decât un rinichi.

Orădeanul pare convins că a contractat virusul C mult după extirparea rinichiului stâng, dar spune că nu a disperat nici după ce i s-a spus într-un mod fatalist că ficatul îi este distrus.

S-a documentat

A acceptat tratamentul, dar a început să se informeze singur despre afecţiunea lui. La 58 de ani, omul a răscolit internetul şi , la un moment dat, a citit recomandările internautice de la Dr. Oz. Acolo a aflat prima oară despre o terapie complementară (ozonoterapia) recunoscută. A aflat şi de preţurile caustice ale tratamentului, dar a decis să renunţe la renovarea casei: “Am zis prima oară să mă tratez, că e mai important”.

A aflat de toate clinicile din ţară unde se aplică această terapie, s-a prezentat la cabinetul de pe str. Ghe. Doja din Oradea şi prima întrebare adresată doctoriţei de aici a fost dacă crede în ceea ce face. “Mi s-a părut o persoană de bună credinţă şi am zis că trebuie să încerc. Am făcut deja nouă şedinţe cu insuflaţii rectale şi autohemoterapie (extragerea a 5 ml de sânge, ozonizarea acestuia şi reintroducerea lui în corp intramuscular).

E mai bine

“După trei săptămâni, m-am simţit mult mai bine şi a dispărut chiar şi icterul”, relatează omul, care nu şi-a pierdut speranţa şi duce o viaţă cumpătată, care îi permite chiar să lucreze.

Dr. Simona Gliţia a explicat că terapia cu ozon se practică în lume de peste 40 de ani, în ţara noastră de circa zece ani şi în centrele medicale mari din România se foloseşte şi în spitale, cu susţinere din veniturile proprii ale spitalelor.

 

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor