Cum previi dispariţia copilului tău?

De Alexandra Lăzureanu
Cum previi dispariţia copilului tău?
Reprezentanţii IPJ Bihor, oferă părinţilor câteva sfaturi sau puncte de reper în ceea ce priveşte relaţia acestora cu proprii copii, în scopul prevenirii unor incidente nedorite, cum ar fi dispariţia celor mici.

Cel mai important este să fiţi prietenul celui mic. Astfel, învăţaţi-l să nu intre în discuţie cu persoane străine, să nu accepte bunuri, cadouri sau dulciuri de la nimeni, să nu însoţească persoane necunoscute, indiferent de locul unde este invitat copilul, mai ales dacă locul respectiv este neiluminat, dosit. Nu daţi celui mic sume mari de bani sau obiecte de valoare, cum ar fi telefonul mobil, bijuterii. Dacă totuşi ţineţi neapărat să le poarte, spuneţi-i să nu le ţină la vedere. E necesar să îl învăţaţi pe copil să nu invite persoane necunoscute în locuinţă sau să nu le permită accesul atunci când acele persoane îi cer acest lucru. Pe timpul nopţii, nu lăsaţi copilul nesupravegheat pe stradă sau nu-l trimiteţi la cumpărături. Spuneţi-i că la terminarea orelor de curs să nu se întoarcă niciodată singur de la şcoală, ci în grup împreună cu alţi colegi, sau să nu folosească drumuri neiluminate sau dosnice.

Dacă dispare copilul

Actionaţi imediat dacă credeţi că v-a dispărut copilul. Daca cel mic lipseşte de acasă, caută în casă, verificând dulapurile, sub paturi, debaralele, pivniţe, subsoluri, sau in oricare alte locuri, unde copilul tău s-ar putea ascunde sau ar putea cădea. Dacă a dispărut în timp ce vă aflaţi într-un magazin, anunţă agentul de pază al magazinului respectiv şi chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunţaţi cea mai apropiata unitate de poliţie sau sunaţi la numărul de urgenta 112. Când sesizaţi evenimentul la Politie, comunicaţi numele copilului, data de naştere, înălţimea, greutatea sau oricare alte elemente sau semne particulare de natură să ajute la identificarea de urgenţă a copilului. Anunţaţi de asemenea, momentul în care aţi constatat dispariţia! Numărul de urgenţă 112 este gratuit!

Nu uitaţi!

Câteva secunde din viaţa dvs. şi un dram de atenţie în plus pot salva viaţa unui copil. Accesaţi www.politiaromana.ro, secţiunea copii dispăruţi pentru detalii şi fotografii! Priveşte cu atenţie şi chipurile copiilor singuri pe lângă care treci pe stradă. Opreşte-te lângă ei, întreabă-i cum îi cheamă şi ce caută pe stradă. Fii alături de Poliţia Română pentru a readuce un copil pierdut în sânul familiei !0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !