Cum se apără primarul Irimie Ioan

De Cristian Horgoș
Cum se apără primarul Irimie Ioan
Irimie se întreabă retoric dacă a fost unicul primar care a plătit, prin HG 255, lucrări cu vechime discutabilă.

Consultat privind un punct de vedere faţă de cercetările pentru deturnare de fonduri, ex-primarul din Cociuba Mare invocă un context legislativo-fiscal despre care recunoaşte că nu i-a fost clar.

„Am primit banii aceia pe vremea premierului Ungureanu, când prin aceiaşi Hotărâre de Guvern 255 din 2012, au primit fonduri suplimentare zeci de comune din Bihor, nu doar noi. Câte primării din România nu au achitat lucrări cu fondurile respective, şi nu am mai auzit de vreuna care să aibă probleme. Sigur eu sunt singurul primar din judeţ care am avut reclamaţii şi se consideră că toate lucrările nu au avut vechime de trei luni. Aşa se zice că trebuia să aibă vechime de 3 luni. Ori lucrările din Cociuba Mare sunt făcute, efectuate şi recepţionate”, ne-a răspuns Ioan Irimie.

Recepţie amânată pentru TVA

Solicitat să numească lucrările în cauză, primarul Irimie a mai subliniat o altă anomalie fiscală de pe vremea când prestatorii de servicii publice trebuiau să achite TVA la Stat înainte să le fie achitate facturile pentru serviciul prestat.

„La baza sportivă lucrările au fost terminate cu un an înainte dar nu au fost facturate de firma aceia căci constructorul ne-a explicat că nu are bani să achite TVA până nu primim fonduri să-i plătim lucrarea. Am mai plătit lucrările pentru cabinetul medical iar restul banilor i-am repartizat pe capitole, pe baza unor Hotărâri ale Consiliului Local. Bugetul ne-a fost verificat de Finanţe şi s-a dovedit că am plătit. Ar trebui verificat în toată ţara problematica asta fiindcă mă întreb dacă nu mai eu am fost prost? Mai ales că până în iunie 2012 arierat însemna orice datorie bănească. Abia în septembrie 2012 s-au modificat arieratele la termen de trei luni”, ne-a mai spus Irimie.

Procuror cu omenie

Fostul primar, actual consilier local, ne-a lăsat să înţelegem că nu are resentimente faţă de procurorul care i-a întocmit rechizitoriul conform normelor legale în vigoare cât faţă de alţii…

„Să scrieţi că procurorul a făcut şi un gest de omenie pentru mine. Observând că am piciorul amputat a pus un subofiţer să mă ajute să urce trepţile ca să ajung în biroul unde am fost audiat. Dar alţii nu ştiu ce e omenia. E vorba de consilieri care m-au tot reclamat încă din 2006, lucruri care s-au lămurit atunci. O să le vină rândul acum şi acestor domni, că au făcut mai multe prostii şi acuma o să le întorc şi eu serviciul”, a încheiat Irimie abţinându-se să-şi nominalizeze adversarii politici.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !