Cupa de Cristal pentru Cornelia Deiac

De Gavril Nutiu
Cornelia Deiac a fost vedeta Campionatului Naţional atletic de sală
Cornelia Deiac a fost vedeta Campionatului Naţional atletic de sală
CN atletic de sală, dotat cu Cupa de Cristal, a reunit la start 283 de concurenţi de la 76 de cluburi din întreaga ţară. Competiţia a consemnat evoluţiile foarte bune ale atleţilor săritori de la CSU CSM Oradea, pregătiţi de antrenorii Mariana şi Virgil Preda.

Cea mai bună performanţă a fost înregistrată de Cornelia Deiac, care a câştigat proba feminină de săritură în lungime cu 6,62 m, o cifră foarte bună şi pe plan internaţional. Atleta orădeană deţine de altfel al 7-lea rezultat al anului în Europa şi al 10-lea mondial. Corneliei Deiac i-a fost atribuită Cupa de Cristal, trofeu prestigios, care se acordă deja de 23 de ani, pentru cea mai bună sportivă a Campionatului Naţional atletic de sală 2013. Ea va reprezenta România la săritura în lungime la CE de sală de la Göteborg (1-3 martie). Cornelia Deiac a fost de altfel invitată şi la două concursuri de Grand-Prix. Ea participă azi la GP-ul de la Paris, iar sâmbătă va concura la GP-ul de la Birmingham.

Ligia Grozav, dublă medaliată

Un alt rezultat foarte bun a fost realizat de Ligia Grozav (19 ani), care a devenit campioană naţională la înălţime tineret şi medaliată cu bronz la senioare, cu 1,84 m. De notat faptul că Ligia Grozav a pierdut medalia de argint la numărul de sărituri. Ea a reuşit să sară 1,84 m la a treia încercare, în timp ce vicecampioana Daniela Stanciu (CSM Bucureşti Steaua), atletă cu şapte ani mai vârstică, a sărit din prima încercare. Ligia Grozav a stabilit cu acest rezultat un nou record judeţean de sală la tineret şi junioare I. A patra medalie a fost obţinută de Andrei Sasca la lungime masculin, cu 7,57 m. Un fapt remarcabil, nu mai puţin de cinci orădeni au participat la finala acestei probe. Silviu Uivaroşan (6,95 m), George Foltuţ (6,75 m), Rareş Negru (6,39 m) şi Iulian Manoilă (6,30 m) s-au situat pe locurile 7, 9, 11 respectiv 13. Halai Erika a ocupat locul 6 la triplusalt cu 12,95 m şi locul 7 la lungime feminin cu 5,98 m.

La înălţime masculin, Sergiu Perţe (junior I) s-a clasat pe locul 7 cu 1,95 m, iar Ion Vasile pe locul 11 cu 1,90 m. Dorina Körözsi (CS Crişul, antrenor Kádas Károly) s-a situat pe locul 5 la 800 m feminin cu 2’ 09,68’’, respectiv pe locul 7 la 400 m cu 56,03’’. Maria Nicoleta Andrei (CSŞ CT „Mihai Viteazul”) a ocupat locul 8 la 3.000 m feminin cu 10’ 37,11’’ şi locul 12 la 1.500 m feminin cu 4’ 55,39’’.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !