Curăţenie pe şanţurile şi rigolele de scurgere

De Simona Albinaru
Curăţenie pe şanţurile şi rigolele de scurgere
Administraţia Bazinală de Apă Crişuri atenţionează autorităţile locale şi cetăţenii să asigure secţiunile de scurgere a apelor.

Pentru că în lunile următoare se anunţă precipitaţii pe zone extinse în tot bazinul hidrografic Crişuri Administraţia Bazinală de Apă Crişuri aminteşte tuturor primăriilor că, pe raza localităţilor, realizarea şi întreţinerea corespunzătoare a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale, precum şi întreţinerea cursurilor de apă sunt măsuri obligatorii şi absolut necesare.

Conform legislaţiei în vigoare, primăriile trebuie să organizeze periodic acţiuni pentru îndepărtarea materialului lemnos şi a deşeurilor din albiile cursurilor de apă, inclusiv de pe formaţiunile torenţiale şi mai ales din secţiunile de scurgere de la poduri şi podeţe. Astfel de acţiuni se impun în mod special pentru afluenţii Barcăului, Crişului Negru şi Crişului Alb.

„Neîntreţinerea şanţurilor şi a rigolelor de scurgere poate să ducă la blocaje care să genereze inundaţii. Este foarte importan ca, atât primăriile, cât şi cetăţenii, să conştientizeze necesitatea acţiunilor preventive pentru a evita pe cât posibil eventuale revărsări. Toate aceste responsabilităţi sunt foarte bine sintetizate în Manualul Primarului, document care prezintă măsurile preventive, operative şi de reabilitare în situaţii de inundaţii sau de secetă hidrologică”, a declarat Dumitru Voloşeniuc, directorul ABA Crişuri.

Deşi, în bazinul hidrografic Crişuri, se constată o pondere scăzută a scurgerii apei în lunile de toamnă, astfel de acţiuni preventive sunt importante întrucât elimină posibilitatea unor blocaje artificiale pe cursurile de apă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !