Curs de prim ajutor în şcoli

Elevii vor învăţa să dea primul ajutor
Elevii vor învăţa să dea primul ajutor
Proiectul SMURD – SARTISS vizează instruirea a mii de copii din şcolile bihorene.


Tinerii vor putea să participe la cursurile iniţiate de SMURD şi SARTISS după ce proiectul va fi propus şi semnat direct de şefii Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.

SMURD şi Asociaţia SARTISS au început încă din 2007 cursuri gratuite pentru elevii din câteva şcoli bihorene de iniţiere în acordarea primului ajutor şi metode de supravieţuire în cazuri extreme.

S-a început cu trei şcoli, impactul a fost deosebit în rândul copiilor, iar în septembrie anul trecut, iniţiatorii acestei ore speciale pentru orice om urmau să predea la 10 şcoli din Oradea şi judeţ. În decursul acestui an şcolar, 500 de liceeni ar fi urmat aceste cursuri, iar în anii următori numărul elevilor s-ar fi dublat, triplat, cu ajutorul cursanţilor care pot deveni ei înşişi formatori.

Însă din lipsă de comunicare sau de informaţii, liceenii au fost privaţi din septembrie încoace de la lecţiile despre viaţă şi salvarea de vieţi omeneşti.
Dr. Hadrian Borcea, şeful SMURD Bihor, apreciază că în 5, 10, 15 ani, populaţia adultă a Bihorului va şti cum să reacţioneze atunci când se confruntă cu diferite situaţii de urgenţă.

Inspectorul şcolar general Nicolae Avram şi inspectorul responsabil cu proiectele în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor, prof. Florin Negruţiu, spun că reprezentanţii SMURD nu au ajuns la IŞJ cu nicio propunere de colaborare.

„Nu ni s-a propus un astfel de proiect. Iniţiativa este binevenită, iar noi suntem deschişi la proiectele care le sunt copiilor utile. Condiţia este ca aceste cursuri să se ţină în afara programului elevilor, să fie gratuite şi să se încheie un parteneriat între instituţia noastră şi SMURD. Nu cred că ar fi existat un liceu care să fi refuzat un astfel de proiect. De altfel, eu l-aş extinde şi la clasele a VII-a şi a VIII-a, pentru că şi aceşti elevi ar putea acorda primul ajutor în caz de nevoie”, a declarat prof. Nicolae Avram, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor