Cursuri gratuite pentru care se dau indemnizaţii

De Dan Birta
3Comentarii
Femeile pot participa şi la cursul de bucătar
Femeile pot participa şi la cursul de bucătar
Femeile bihorene pot participa la cursuri de calificare şi perfecţionare în urma cărora primesc şi bani.


Veşti bune pentru femeile care doresc să-şi schimbe meseria sau care vor să înveţe una nouă. Ba mai mult, primesc şi bani pentru aceasta. Casa de Cultură a Sindicatelor, beneficiar al proiectului „Un viitor mai bun pentru femeile din judeţul Bihor”, în parteneriat cu AJOFM Bihor, AMS Human Resources SRL şi Asociaţia Consult Pro Education organizează cursuri de calificare şi perfecţionare în mai multe meserii.

Cursuri

În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri de nivelul II cu durata de cinci luni (operator introducere, prelucrare şi validare date, lucrător hotelier, bucătar, cofetar – patiser, ospătar, coafor – frizer – manichiurist – pedichiurist, infirmieră), cursuri de nivelul I cu durata de trei luni (lucrător în comerţ, îngrijitoare de copii, îngrijitor de bătrâni la domiciliu, brutar) şi cursuri de perfecţionare cu durata de o lună (contabil, manager de proiect, formator). Femeile înscrise la cursuri vor beneficia de gratuitate totală la frecventarea lor precum şi de o subvenţie lunară de 150 lei care se cumulează pe parcursul cursurilor şi se acordă concret după finalizarea şi absolvirea acestora. Informaţii despre cursuri pot fi obţinute la CCS Oradea, persoană de contact Călin Venter, tel. 0751. 423.159.

Proiectul se adresează unui număr de 350 de femei din judeţul Bihor şi are ca prioritate consolidarea principiului accesului egal pentru toţi pe piaţa muncii. „Obiectivul general al proiectului este creşterea oportunităţilor de ocupare şi de construire a unei cariere profesionale pentru femeile din judeţul Bihor prin promovarea şi conştientizarea principiilor incluziunii sociale şi egalităţii de şanse, respectiv prin măsuri de creştere a încrederii în sine şi de calificare a femeilor”, a precizat Marius Creţu, directorul CCS Oradea la lansarea proiectului.

Unul dintre obiectivele specifice ale proiectului este de a îmbunătăţi percepţia şi atitudinea reprezentanţilor administraţiei publice, societăţii civile şi angajatorilor faţă de principiile incluziunii sociale şi egalităţii de şanse şi de gen. Un alt obiectiv specific este dezvoltarea motivaţiei femeilor de a obţine acces egal la ocupare şi promovare în carieră în vederea îmbunătăţirii vieţii profesionale şi sociale.

280 de femei din judeţul Bihor vor beneficia de programe de calificare pentru a obţine acces egal de ocupare şi promovare în carieră.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor