Custozii Aqua Crisius, instruiţi şi ca scanfandri

De Cristian Horgoș
La cursul de rangeri desfăşurat pe Valea Iadei FOTO: AQUACRISIUS.RO
La cursul de rangeri desfăşurat pe Valea Iadei FOTO: AQUACRISIUS.RO
Aqua Crisius a încheiat un proiect de instruire a propriilor custozi, inclusiv ca rangeri, comunicatori şi scafandri.


Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius derulează proiectul „Management integrat conservativ şi participativ al siturilor ROSCI0049 Crişul Negru, ROSCI0050 Crişul Repede amonte de Oradea, ROSPA0123 Lacurile de acumulare de pe Crişul Repede, ROSCI0262 Valea Iadei, ROSCI0061 Defileul Crişului Negru, ROSCI0104 Lunca Inferioară a Crişului Repede, ROSCI0068 Diosig”, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, axa prioritară 4 – Implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii. Valoarea totală a proiectului este de 2.055.287 lei, contribuţia financiară nerambursabilă a Uniunii Europene se cifrează la 90%, iar cea a Guvernului României la 10%.

10scafandri

Şi curs de rangeri

Perioada de implementare a activităţilor a fost de 6 luni şi a presupus organizarea a 4 sesiuni de instruire, după cum urmează: un curs de atestare pentru rangeri, un curs privind relaţia cu comunităţile, un curs de managementul vizitatorilor şi un curs de scafandri. În total au beneficiat de aceste cursuri 16 persoane.

Prin intermediul acestor instruiri a fost vizată creşterea competenţelor personalului din structura de management a siturilor aflate în custodia APS Aqua Crisius, în vederea asigurării stării favorabile de conservare a habitatelor şi speciilor de importanţă comunitară sau naţională.
Costul total al serviciilor a fost de 55.400 lei (fără TVA).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !