„Dăruind vei dobândi”

Program artistic Foto: Petriş Diana Catherina
Program artistic Foto: Petriş Diana Catherina
Este tema unui proiect de voluntariat derulat la CN „Avram Iancu” Ştei.


Din an în an, colindele, cântecele de stea, tradiţiile moștenite din străbuni îmbracă întregul univers în veșmintele sfinte ale sărbătorilor de iarnă. Adevărate și trainice, rămân cele mai importante momente din an, nu doar ca semnificație. Ele oferă tot atâtea prilejuri de a pune în lumină frumusețea morală a omului la ceas de sărbătoare. Bunătatea, iubirea, dăruirea sunt doar câteva dintre calităţile morale ale omului care generează gânduri, simţăminte și răspândesc în jur lumină și căldură. Un astfel de om este deschis lumii precum o floare în fața soarelui. Gândul bun, dorința de a dărui i-a călăuzit de-a lungul anului școlar și pe elevii de la CN „Avram Iancu”, implicați sufletește în proiectul social de caritate bazat pe voluntariat, „Dăruind vei dobândi”. Luni, 15 decembrie 2014, un grup de 15 elevi din clasa a X-a C, Filologie și o elevă din clasa a VIII-a, Pantea Carmina, au prezentat, cu multă dragoste și dăruire, un program artistic în cadrul unei acţiuni de caritate la Asociația de Asistență Socială „Episcop Nicolae Popovici”, Băița.

Programul, constând în colinde și duete, a adus lumină și căldură în sufletul oamenilor. Dând glas celor mai frumoase versuri, elevii Petrugan Adrian, Micle Cristina și Blaj Giulia au transmis un gând bun tuturor celor prezenți. Cadouri din suflet au fost dăruite apoi oamenilor aflați în suferință – plăcinte de casă, prăjituri, fructe. Copiii i-au însoțit la masă, i-au ajutat să se deplaseze în diferite spații, să se plimbe, împărtășind gânduri și sentimente.

Domnii directori, Cristian Andru și Emanuel Coroiu, prezenți la activitate, au apreciat calitatea proiectului și reușita spectacolului în șirul activităților de voluntariat. Aprecieri pentru activități diverse și pentru implicarea în cadrul proiectului profesorilor coordonatori: Zaha Mihaela, profesor de istorie și Rusu Inga, profesor de limba și literatura română.

În cadrul aceluiași proiect se înscrie și activitatea de caritate în care vor fi implicați 27 de elevi din clasa a IX-a D, de la același Colegiu, coordonați de profesor Alina Niculae. Activitatea se va derula miercuri, 17 decembrie 2014 la Centrul de Plasament din Beiuș. Beneficiarii, opt fetițe, se vor bucura de vizita elevilor şi vor primi darurile cu încântare – plăcinte, prăjituri, fructe, legume. În plus, jucăriile, hainele, rechizitele vor umple de bucurie inimile copiilor. Cele două activități ale proiectului înscriu în agenda de lucru a Colegiului o pagină de mare frumusețe, dezvăluind fapte bune, gânduri și simţăminte curate.

Profesor: Petronela Heredea0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !